V soboto so Celjani v Velenju slavili s 30:27. Foto: www.alesfevzer.com

Celjski rokometaši so po sobotni zmagi v Rdeči dvorani nad Velenjčani najbrž razrešili vse dvome o končnem zmagoslavju v državnem prvenstvu. Pet krogov pred koncem imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, tretjeuvrščeni Ribničani pa zaostajajo šest točk. Celjani imajo na dolenjsko prestolnico slabe spomine, na začetku sezone so v tamkajšnjem Marofu izgubili superpokalno tekmo proti Krki. V taboru 22-kratnih državnih in 21-kratnih pokalnih prvakov iz Celja bodo naredili vse, da dokažejo, da so še vedno absolutni vladarji domačega prizorišča.

"Z Velenjčani se zelo dobro poznamo, med nami ni nobenih skrivnosti. Na bližnji medsebojni pokalni tekmi bo veliko odvisno od dnevne forme in navdiha posameznikov. Naša osrednja naloga bo, da čim bolje spočijemo ekipo po napornem ritmu v ligaškem delu in pridemo na ta velik dogodek maksimalno pripravljeni, čeprav vemo, da so pokalne tekme vselej nepredvidljive. Naš cilj je končna zmaga," je po žrebu dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

"Celjani imajo večjo igralsko širino, a smo jim iz tekme v tekmo vse bližje. Na sobotni tekmi v Velenju smo izgubili, a dali svoj maksimum. Moja želja je, da moji varovanci na polfinalni tekmi proti Celjanom znova dajo vse od sebe, s kančkom športne sreče in če se nam določene zadeve 'poklopijo', jih morda lahko tudi premagamo. Na tej tekmi nimamo česa izgubiti, lahko le veliko dobimo," je dodal velenjski trener Zoran Jovičić.

Drugi polfinalni par je povsem dolenjsko obarvan, favorit pa je gostitelj zaključnega turnirja. "Naša priprava za polfinalno tekmo bo temeljita. Na tej tekmi smo papirnati favoriti, kar bo le še dodatna odgovornost za moje varovance. Z zbrano in odgovorno igro lahko ponovimo lanski uspeh in se znova prebijemo v finale, čeprav se v klubu zavedamo, da bo SVIŠ na tej tekmi napadal z vsemi svojimi močmi," je povedal novomeški trener Robert Cvikl, ki je ob koncu rednega dela zamenjal Mirka Skoka.

"Za moje igralce bo nastop na zaključnem turnirju velika nagrada. V Novo mesto bomo prišli povsem sproščeni, a to ne pomeni, da se ne bomo temeljito pripravili za polfinalni obračun z Novomeščani," je dodal trener SVIŠ-a Aleksander Polak.

ZAKLJUČNI TURNIR, Novo mesto, sobota, 11. maja, ob 17.00:
GORENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Ob 20.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA - KRKA

Finale bo v nedeljo ob 17.00, tekma za tretje mesto pa ob 14.00.