Tomaž Ocvirk je po prihodu na klop Celja v Ligi prvakov debitiral prav z zmago nad Flensburgom. V Nemčiji bo pot do zmage nedvomno težja. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Ocvirk je po prihodu na klop Celja v Ligi prvakov debitiral prav z zmago nad Flensburgom. V Nemčiji bo pot do zmage nedvomno težja. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki imajo na tekmece iz Flensburga lepe spomine. V njihovi sanjski sezoni 2003/04 so jim vzeli rokometno mero v velikem finalu in osvojili ligo prvakov s skupnim izidom 62:58, na njunem prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni pa so jih v Zlatorogu premagali s 23:20.

"Glede na napovedi iz nemškega tabora, ko pravijo, da tekma z nami zanje šteje štiri točke, smo lahko prepričani, da ne bodo ničesar prepustili naključju. A mi moramo pozabiti na to, kot tudi tekmo s Szegedom, ko vsi čutimo zamujeno priložnost. Zame so moji varovanci zmagovalci nedeljske tekme, saj so naredili točno to, kar smo se dogovorili, pustili so srce na igrišču, in to je tisto, kar si želim tudi v Nemčiji," je dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"V Flensburgu moramo pokazati naš maksimum in narediti vse, kar je v naši moči. Moramo biti čvrsti v obrambi in agresivni na njihove strelce z razdalje, onemogočati moramo njihovo hitro igro. Če bomo igrali tako, kot smo s Szegedom, imamo možnosti, da se v Celje vrnemo z dvema točkama," je še dodal Ocvirk.

"Nemška ekipa je med najmočnejšimi v Evropi. Krasi jo hiter pretok žoge, sodelovanje s krožnim napadalcem in ključ do uspeha vidim v naši obrambi. Čvrsta obramba nam namreč lahko omogoči hitre protinapade, s katerimi lahko nekoliko razbijemo njihovo igro in ritem, to se je že v Celju izkazalo za uspešno. Vsekakor nas čaka težka naloga, a v Nemčijo gremo z željo po uspehu," je pred tekmo dejal srednji zunanji igralec Rok Ovniček.

Celjane po dvoboju s Flensburgom čakata še dve tekmi. Najprej bodo 24. februarja gostili vodilni PSG, 3. marca pa jih čaka še gostovanje v Skjernu.

SKUPINA B, 12. krog

Sreda ob 19.00:
FLENSBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja:
SKJERN - NANTES
PICK SZEGED - MOTOR ZAPOROŽJE
PARIS SG - ZAGREB

Vrstni red: PSG 20, Pick Szeged 17, Flensburg in Zagreb po 10, Nantes in Motor Zaporožje po 9, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.