Marko Nikolić je za Krko prispeval štiri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Nikolić je za Krko prispeval štiri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com

Dolenjci so bili v prvem delu tekme pred 400 gledalci še kolikor toliko enakovredni. Začetni zaostanek z 2:6 so znižali na 5:6 in potem do konca prvega polčasa držali korak z Olympiacosom. Marko Nikolić je v 35. minuti zadel za vodstvo z 8:7, Gašper Horvat pa tik pred odmorom za 10:9. Po polovici srečanja je bilo 10:10.

Gostitelji so nazadnje vodili pri 12:11 na začetku drugega polčasa, potem pa je sledil niz gostov, ki so si na hitro priigrali tri gole prednosti (14:17). Približno takšno razliko so ohranjali večji del nadaljevanja, tako da Krka ni imela možnosti za uspeh. Grki so si najvišje vodstvo priigrali prav na koncu.

Pri Novomeščanih sta po pet zadetkov dosegla Luka Muhič in Marko Majstorović, za Olympiacos pa enako število Savas Savas. Slovenski rokometaš Miha Kavčič je dodal tri.

Krka je v 2. krogu tega tekmovanja zanesljivo opravila z Viljandijem iz Estonije, v tretjem je izločila Vise iz Belgije, v osmini finala pa Slobodo Tuzlo.

Olympiacos je po vrsti premagal Sassari, Trogir in Brixen.

Olympiacos je bil previsoka ovira

Sorodna novica Evropski pokal: Krka s porazom iz Grčije

Evropski pokal, četrtfinale

Povratna tekma:
Krka − OLYMPIACOS 19:25 (10:10) 26:31

Krka: Rauh, Bradeško, Avsec, Majstorović 5 (3), Muhič 5, L. Rašo, Vukić 1, Stanojević 1, D. Rašo 1, Nikolić 4, Brajer, Lavrič, Matko 1, Blaževič, Horvat 1.

Olympiacos: Kotanidis, Ciras 1, Karampurniotis 1, Papavasilis 3, Vida 4, Cimpulas 2, Papantonopulos, Kandilas, Slišković 3, Cigaridas 1, Pasias 1, Montoro Cabello, Slavuljica, Kavčič 3, Mihalidis 1, Savas 5 (1).

7-metrovke: 3/4; 1/1

Izključitve: 10 min; 8 min

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.