Ljubitelje rokometa zanima, kakšna bo Slovenija pod vodstvom Uroša Zormana, ki je po polomu na januarskem evropskem prvenstvu zamenjal Ljubomirja Vranješa. Foto: MMC RTV SLO
Ljubitelje rokometa zanima, kakšna bo Slovenija pod vodstvom Uroša Zormana, ki je po polomu na januarskem evropskem prvenstvu zamenjal Ljubomirja Vranješa. Foto: MMC RTV SLO

Izbrana vrsta se je v nedeljo zbrala v Izoli, kjer je začela priprave na kvalifikacijska dvoboja z Italijo za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenija je do zdaj med elito igrala devetkrat. Zorman je na priprave povabil 22 rokometašev. Zaradi bolezni manjka Borut Mačkovšek, zaradi poškodbe rame Aleks Kavčič. Zorman je prazno vrzel zapolnil s članom Rika Ribnice Urošem Miličevičem, debitantom na pripravah. V sredo ob 18.30 jih v Padovi čaka dvoboj z Italijo. Povratna tekma bo v celjski dvorani Golovec v nedeljo ob 14.30. Skupni zmagovalec obeh obračunov se bo uvrstil v drugi krog kvalifikacij, v katerem bo tekmec Srbija.

Zorman z nekdanjimi soigralci zdaj v drugačni vlogi

V reprezentanci so Jože Baznik (Cesson Rennes), Blaž Blagotinšek (Veszprem), Dean Bombač (Pick Szeged), Nejc Cehte (TSV Hannover-Burgdorf), Darko Cingesar (Urbanscape Loka), Jure Dolenec (Limoges), Klemen Ferlin (Erlangen), Matej Gaber (Pick Szeged), Matic Grošelj (Chartres Metropole), Nik Henigman (Pick Szeged), Miha Kavčič (Nexe), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Domen Makuc (Barcelona), Gašper Marguč (Telekom Veszprem), Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Uroš Miličevič (Riko Ribnica), Domen Novak (Wetzlar), Staš Skube (Brest Meškov), Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško), Miljan Vujović (Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (THW Kiel).

Staš Skube je pohvalil ozračje v reprezentanci: "Z novim vodstvom je zavel nov, pozitiven veter. Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo. Verjamem, da bomo v teh nekaj dneh dobro trenirali. Pokazati moramo, da še vedno znamo igrati rokomet in se vrniti tja, kjer nam je mesto."