Veron Načinović bo poskušal v Zlatorogu pustiti takšen vtis kot njegov oče Alvaro. Foto: Slavko Kolar
Veron Načinović bo poskušal v Zlatorogu pustiti takšen vtis kot njegov oče Alvaro. Foto: Slavko Kolar

"Zelo sem vesel, da prihajam v Celje. To je korak naprej v moji karieri, zato bi se rad zahvalil vsem v Zametu in tudi reprezentanci, ki so me do zdaj trenirali in mi pomagali na moji športni poti," je povedal Veron Načinović, ki se zaveda, da bodo imeli v slovenski prestolnici rokometa velika pričakovanja:

"Vem, da bodo pričakovanja velika, saj je tukaj igral tudi moj oče, ki je pustil neko sled. Vesel sem, da bom lahko tudi sam tukaj, vseeno pa ne bi delal preveč primerjav, saj govorimo o povsem različnih časih in obdobjih."

Celje nekoliko že pozna: "Bil sem že tukaj na tekmah Lige prvakov in komaj čakam, da bom lahko dodal svoj del in zaigral skupaj s prihodnjimi soigralci."

Veron Načinović je bil do zdaj član reškega Zameta, igra pa na istem položaju kot njegov veliko bolj znani oče Alvaro, ki je v dresu hrvaške reprezentance slavil na poletnih olimpijskih igrah v Atlanti 1996, v dresu nekdanje Jugoslavije pa osvojil bron na poletnih olimpijski igrah v Seulu 1988. Za Celje je igral med letoma 1993 in 1998 ter med letoma 1999 in 2001.

Igor Vori je bil dolgo med nosilci igre hrvaške reprezentance, zdaj pa se vse bolj uveljavlja kot trener. Foto: Reuters
Igor Vori je bil dolgo med nosilci igre hrvaške reprezentance, zdaj pa se vse bolj uveljavlja kot trener. Foto: Reuters

Vori nasledil Vujovića pri Zagrebu
Novi trener rokometašev Zagreba je Igor Vori, ki je v tem klubu velik pečat pustil tudi kot igralec (tam je začel in končal kariero). Na klopi bo zamenjal nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki je prejšnji teden zaradi osebnih razlogov zapustil vrste hrvaških prvakov. Zagrebško ekipo je na začetku sezone 2019/20 vodil Slovenec Branko Tamše.

Po končani karieri je Vori najprej opravljal vlogo športnega direktorja hrvaške reprezentance, letos pa je bil na evropskem prvenstvu pomočnik Lina Červarja na klopi izbrane vrste, ki je bila na koncu srebrna. S hrvaško reprezentanco je Vori med drugim osvojil naslov olimpijskega prvaka leta 2004 v Atenah ter svetovnega prvaka na Portugalskem leta 2003.