Velenjčani so v drugem delu Evropske lige osvojili točko proti Nexeju in doživeli tri poraze. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani so v drugem delu Evropske lige osvojili točko proti Nexeju in doživeli tri poraze. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjčani so dvoboj začeli podobno slabo kot tistega z Našicami, v katerem so si hitro nabrali zaostanek, tokrat je bilo po petih minutah 0:4. A potem so le našli pravi ritem, v vratih se je razigral Matevž Skok in ustavljal danske napade, tako da so domači po golu Tilna Sokoliča izenačili na 7:7, potem pa po dveh zadetkih Nejca Hriberška povedli že za dva gola (10:8). Največja prednost v prvem delu je znašala tri gole (12:9), a so Danci pred odmorom spet prišli zelo blizu in ekipi je ločil le še en gol.

V nadaljevanju so precej bolje zaigrali gostje in v 39. minuti vodili za tri gole (20:17). Rokometaši Gorenja so bili na začetku podobno zadržani kot v prvem polčasu, zgrešili pa so tudi sedemmetrovko (skupno na tekmi tri), s katero bi lahko zaostanek zmanjšali.

Danci tokrat niso popustili, Velenjčani pa so zaman iskali način za ugodnejši izid. Tudi Skok ni bil več tako razpoložen, ko pa se je razlika povzpela na šest (18:24), je bilo že jasno, da bo slovenski klub težko iztržil kaj drugega kot poraz.

Do konca so gostje brez večjih težav vzdrževali varno prednost, jo vmes povečali že na osem zadetkov (28:20), končalo pa se je z boljšim finišem Gorenja, a vendarle tudi s prvim domačim porazom v Rdeči dvorani s 24:29.

Velenjčani bodo zdaj vse sile usmerili v državno prvenstvo, v katerem jih že v nedeljo čaka derbi s Celjem Pivovarno Laško. Tekma v Velenju se bo začela ob 17.15.

Gorenje Velenje za konec Evropske lige še enkrat izgubilo

EVROPSKA LIGA (M)

GLAVNI DEL, skupina II, 4., zadnji krog

GORENJE VELENJE – SKJERN (DAN) 24:29 (14:13)

Gorenje: Skok, Haseljić, Pipp 3, Verboten, Velić 1, Maričič 2, Drobež 1, Tatar 3, Sokolič 2, Verdinek, Šiško 4, Jezernik 1 (1), Tajnik, Slatinek Jovičić 2, Predović 1, Hriberšek 4.

Skjern: Bonde, V. Bergholt 4, Burić, Pettersen 3, Rebelo 5, Gaudin 9, E. Bergholt 2, Mikkelsen 1 (1), Winkler, Vinther, R. Rasmussen 2, J. Rasmussen 3, Bjergfelt.

SÄVEHOF – NEXE 34:28 (17:15)

Vrstni red: Skjern 8, Sävehof in Nexe po 7, Gorenje Velenje 2 točki.

Prvouvrščeni se uvrsti v četrtfinale, drugi in tretji pa v kvalifikacije za četrtfinale.