A ose so v zadnjih mesecih v odlični formi, saj so dobile zadnjih enajst tekem in morda je napočil čas, da po decembru 2013 znova premagajo pivovarje.

Varovanci Zorana Jovičića so v odlični formi. V zadnjem krogu so gladko ugnali tretjeuvrščeno Ribnico v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com
Varovanci Zorana Jovičića so v odlični formi. V zadnjem krogu so gladko ugnali tretjeuvrščeno Ribnico v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com

Kavčič: Vlogo favorita prepuščam Celjanom
"Glede na to, kakšna je v letošnji sezoni naša ekipa in kakšna celjska ter glede na dejstvo, da so Celjani prvi na lestvici, prepuščam vlogo favorita njim. Kot na vsaki tekmi v končnici letošnjega prvenstva pa mi v tekmo odhajamo z maksimalnim pristopom, pripravljeni na boj do zadnje minute in brez strahu pred tekmecem,"
je za spletno stran kluba dejal eden ključnih mož Gorenja Aleks Kavčič.

Razigrano Gorenje žuga Celjanom

V tekmo gremo samozavestno, a brez evforije
Podobno napoveduje tudi trener Gorenja Zoran Jovičić: "Vemo, da je Celje po kakovosti prva ekipa slovenskega prvenstva. Tudi glede izkušenj in močnih tekem, ki jih imajo za seboj, so v prednosti. Moji fantje lahko v tekmo vstopijo samozavestno, saj si ta trenutek to zaslužijo. A pri nas ni čutiti nobene posebne evforije, saj se vsi zavedamo, da je vključno z derbijem pred nami še šest težkih tekem v končnici za prvaka. Bo pa tekma v naši domači dvorani zagotovo prava poslastica za vse gledalce, zato vabim vse navijače v Rdečo dvorano, da nas pridejo spodbujat v čim večjem številu in nam dajo še dodatnih moči na tej zahtevni tekmi."

Ocvirk: Imamo še ogromno rezerv pred derbijem v Velenju

Ocvirk: Na derbijih po navadi ni favoritov
V celjskem taboru so od decembra 2013 na dvobojih z Velenjčani nanizali 23 zmag, tri tekme so se končale z remijem. "Gre za tekmo, ki jo vsi skupaj komaj čakamo. Zavedamo se, da gre za derbi, kjer po navadi ni favoritov. Vsaka ekipa da vse od sebe in se trudi srečanje dobiti. Res je, da smo na zadnji tekmi odigrali nekoliko slabše od pričakovanj, predvsem v napadu, a treniramo dobro in tam deluje vse povsem drugače. Seveda moramo to pokazati na tekmi, tega se zavedamo, pa tudi tega, da je v naši igri še veliko rezerv, ki jih moramo prikazati v soboto. Velenje ima odlično ekipo, prikazuje dobre igre, kar pomeni, da bomo morali pokazati dobro predstavo, da bomo lahko uresničili naš cilj, ki je seveda zmaga na tej tekmi, s katero bi se lahko veselili z našimi navijači, ki jih bo v Velenju znova gotovo zelo veliko," pa je za spletno stran celjskega kluba dejal trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk.

V Rdeči dvorani se znova obeta
V Rdeči dvorani se znova obeta "bitka na nož". Foto: www.alesfevzer.com

Na začetku februarja 30:26 za Celjane
Moštvi sta se nazadnje pomerili 2. februarja v Rdeči dvorani, ko so pivovarji zmagali s 30:26. Če bi Velenjčani tokrat zmagali, bi se branilcem naslova pet krogov pred koncem približali le na točko zaostanka. In najbrž bi nato o naslovu prvaka odločal obračun zadnjega kroga, ki bo 31. maja v Celju.

ROKOMET
DRŽAVNO PRVENSTVO (M)
LIGA NLB, končnica za 1. do 6. mesto
5. KROG
MARIBOR BRANIK - RIKO RIBNICA
27:32 (12:17)
Golik 8, Jerenec 3; Setnikar, Strmljan in Horvat po 5.

Sobota ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA - KOPER 2013

Ob 20.30:
GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Lestvica (za prvaka):               
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   4  3 1 0  45
GORENJE VELENJE         4  4 0 0  42
RIKO RIBNICA            5  3 1 1  41
MARIBOR BRANIK          5  1 0 4  30
KOPER 2013              4  1 0 3  29
URBANSCAPE LOKA         4  0 0 4  22

LIGA NLB, končnica za 7. do 12. mesto
5. KROG
Sobota ob 19.00:
DOBOVA - JERUZALEM ORMOŽ

Ob 19.30:
SVIŠ IVANČNA GORICA - DOL TKI HRASTNIK

Ob 20.00:
KRKA - TRIMO TREBNJE

Lestvica (za obstanek):             
TRIMO TREBNJE           4  3 0 1  26
KRKA                    4  1 2 1  23
JERUZALEM ORMOŽ         4  4 0 0  22
DOBOVA                  4  2 1 1  17
DOL TKI HRASTNIK        4  0 0 4  11
SVIŠ IVANČNA GORICA     4  0 1 3   6