Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic. Foto: www.alesfevzer.com
Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska zasedba je na dosedanjih devetih tekmah enkrat zmagala, trikrat igrala neodločeno ter doživela pet porazov. Po nepopolnem desetem krogu v skupini A vodi Rostov-Don s 13 točkami, Bukarešta je zbrala 11, Ferencvaros deset, Metz in Kristiansand po osem, Krim pet, Esbjerg štiri, Bietigheim pa tri točke. V današnjih popoldanskih urah bo na sporedu še tekma Metz – Rostov Don.

Po ponovnem vodstvu smo imele priložnost, da v tem ritmu nadaljujemo in osvojimo obe točki, a smo zadovoljne tudi s točko. Ne smemo biti razočarane, saj so tudi tekmice imele priložnost, da bi zmago obdržale doma. Bile smo borbene, žal pa zaradi dolgega tekmovalnega premora še nismo v optimalni formi. Prepričana sem, da bomo do naslednje tekme še boljše.

Jovana Risović

V Ludwigsburgu se je od prve minute odvijal izenačen in enakovreden boj, sredi prvega polčasa pa so gostiteljice izkoristile krizo v igri slovenskih rokometašic in jim v 21. minuti ušle na tri gole (6:9). Ljubljanski trener Uroš Bregar je zahteval minuto odmora, po njej pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Nemke so še naprej prevladovale, v 24. minuti pa so jim ušle na pet golov (7:12).

Slovenske prvakinje so ob polčasu zaostajale za štiri gole (10:14). V začetku drugega so nekoliko dvignile svojo igro na vseh ravneh ter se jim po golu Nizozemke Harme van Kreij v 39. minuti približale na gol zaostanka (17:18), v 46. minuti pa po zadetku Valentine Klemenčič tekmo postavile v začetno izhodišče (20:20).

V končnici tekme sta obe ekipi delali začetniške napake, nobena ni izkoristila svojih priložnosti za zmago. Krimovke so v 52. minuti po golu Tije Gomilar Zickero s sedemmetrovke po dolgem času povedle z 22:21, v izenačeni končnici nekajkrat imele priložnost potrditi zmago, a tega niso storile. V končnici tekme so trepetale za zmago, iz godlje pa jih je rešila Risovićeva, ki je deset sekund pred koncem ubranila nasprotni napad nemške ekipe za zmago.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tija Gomilar Zickero s petimi goli, Francozinja Oceane Sercien Ugolin je prispevala štiri zadetke.

Krim v drugi del Lige prvakinj s petimi točkami

Izjavi po tekmi
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Pred tekmo smo se zavedali, da bo zaradi novega koronavirusa tekma neznanka. Težko je bilo predvidevati, kako se bomo postavili in tekmo odigrali. Začeli smo dobro, vzpostavili ravnotežje, nato pa popustili. Pričakoval sem, da bodo tudi tekmice padle v igri, mi pa rasli, kar se je tudi zgodilo. V drugem polčasu smo izničili zaostanek in imeli napad za zmago. Če potegnem črto, je za današnji rezultat zaslužna predvsem Risovićeva in ji lahko le čestitam. Ponosen sem na rokometašice. Ne moremo tekme ocenjevati po zadnjem napadu. Skozi celotno tekmo so tekmice narekovale tempo in vodile. Naša točka je zaslužena in rezultat povsem pošten."

Tija Gomilar Zickero, rokometašica Krima Mercatorja: "Vesele smo točke, čeprav smo si zelo želele zmagati, predvsem zato, ker smo tekom igre videle, da lahko. S svojo igro sem zadovoljna, a imam še nekaj rezerve. Za prihajajoče tekme si želim biti še bolj učinkovita."

LIGA PRVAKINJ

Skupina A, 10. krog

BIETIGHEIM – KRIM MERCATOR
22:22 (10:14)

Bietigheim: Sando, Berger 1, Lauenroth 2, Probst, Schulze 2, Naidzinavicius 5, Patorra, Reimer 4, Smits 6, Salamakha, Jensen 1, Maidhof 1, Braun.

Krim Mercator: Vojnović, Gjerek, Risović, da Silva Vieira 1, Jurič, Sercien Ugolin 4, Žabjek, Pletikosić 2, van Kreij 2, Klemenčič 3, Konatar, Ljepoja 3, Dobrić, Gomilar Zickero 5, Svetik 2.

Sedemmetrovke: 1/1;, 4/6.
Izključitve: 10 min; 4 min.


METZ - ROSTOV
27:26 (14:13)

Odigrano v soboto:
KRISTIANSAND – ESBJERG
28:28 (16:14)

FERENCVAROŠ – BUKAREŠTA
31:27 (14:16)

Vrstni red: Rostov 13, Bukarešta 11, Ferencvaros 10 in Metz po 10, Kristiansand 8, Krim 5,
Esbjerg 4, Bietigheim 3 točke.