V celjski ekipi je bil najučinkovitejši William Accambray s petimi goli, enega manj je dosegel Draško Nenadić. Foto: www.alesfevzer.com

Osrednja celjska dvorana je gostila najbolj razvpito in zvezdniško zasedbo na stari celini iz Pariza, rokometni spektakel pa je spremljalo 5.500 gledalcev.

Težko je igrati proti tako močni in kakovostni ekipi, kot je PSG. Po dobrem prvem polčasu smo se v drugem v obrambi trudili po svojih najboljših močeh, a smo pri tem porabili ogromno moči. V napadu smo bili preveč nezbrani pri zaključnih strelih, kar je izkušena francoska ekipa znala izkoristiti sebi v prid."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

Celjani zasenčili Parižane
Celjska ekipa je v uvodu povsem zasenčila zvezdnike iz francoske prestolnice, kot so Nikola Karabatić, Uwe Gensheimer, Sandor Sagosen in Luc Abalo ... Gostitelji so na krilih svojih privržencev tekmo odprli na najboljši mogoči način in po vsega šestih minutah igre povedli s 5:2, dve minuti pozneje pa se je pod stropom dvorane zasvetil izid 7:3.

"Rapsodija" igralcev v rumenih dresih se je nadaljevala do sredine prvega polčasa, po njihovem vodstvu z 10:5 pa je "prekipelo" španskemu strokovnjaku na francoski klopi Raulu Gonzalezu, ki je zamenjal svojo celotno zunanjo vrsto in v ogenj poslal Danca Mikkela Hansena, Hrvata Luko Stepančića in Šveda Kima Ekdahla du Rietza ter zaukazal popolno "mobilizacijo" svojih izbrancev v obrambi.

Tribune so bile napolnjene do zadnjega kotička, navijaška skupina Florijani pa je v pompoznem slogu zaznamovala 25-letnico delovanja. V ta namen sta moči združila "frontmana" skupine Nude Boštjan Dermol in Mi2 Tone Kregar ter premierno odpela njihovo novo navijaško pesem. Foto: www.alesfevzer.com

Za nas današnja tekma ni imela pravega tekmovalnega pomena, saj smo si že po sobotni zmagi Nantesa nad Szegedom zagotovili prvo mesto v skupini. Ne glede na to smo hoteli zmagati v Zlatorogu, kjer je pred tem čudovitim občinstvom vedno težko igrati. Celjani so se na zadnjih dveh tekmah prikazali v izjemno lepi luči in po hudem boju izgubili proti Flensburgu ter Szegedu. Naša igra v prvem polčasu ni bila na pričakovani ravni, v drugem smo močno izboljšali obrambo in naredili potrebno razliko za zasluženo zmago.

Nikola Karabatić, rokometaš PSG-ja

Parižani hitro izenačili
Celjani so med 15. in 22. minuto na svoji koži občutili moč Parižanov, ki so naredili delni izid 5:0 in tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10). Po Ocvirkovi minuti odmora so do sape prišli tudi domači rokometaši in po golih Williama Accambraya in Kristjana Horžena v 23. minuti povedli z 12:10, v 26. minuti pa je Kristian Bećiri svoje soigralce znova popeljal do vodstva +3 (14:11). V končnici prvega polčasa so znova naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani gostje znali izkoristiti in izenačili na 17:17.

Prevlada Parižanov v drugem polčasu
Slovenski prvaki v drugem polčasu niso bil kos Parižanom. V 31. minuti so prvič na dvoboju zaostali (17:18), od tedaj naprej pa je na celjskem parketu bolj ali manj potekal "enosmeren promet", vse niti igre pa je vlekel PSG.

Pritisk PSG-ja je bil silovit, po celjskem zaostanku z 21:24 v 37. minuti pa je reagirala tudi domača klop in zahtevala minuto odmora. Za pot v "pravo smer" pa je bilo že prepozno.

Parižani so medtem dosegli pravo delovno temperaturo, razigral se je v prvem polčasu nevidni Nikola Karabatić, gostje so igrali zrelo in preudarno ter z dokaj racionalno predstavo osvojili novi točki ter si pred zadnjim krogom zagotovili prvo mesto v skupini B, ki jim prinaša neposreden nastop v četrtfinalu.

PSG v drugem polčasu do zmage v razprodanem Zlatorogu

SKUPINA B, 13. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PARIS SG
32:36 (17:17)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Jurečič, Malus 3, Kljun 1, Razgor, Ovniček 3 (1), Marguč 3, Šarac 3, Nenadić 4, Accambray 5, Kodrin 3, Horžen 3, Makuc, Anić 2, Bećiri 2.

PSG: Corrales, Omeyer, Gensheimer, 4 Stepančić 5, Keita 1, Sagosen 6, Toft Hansen 1, Remili 2, Abalo 8, Kempf, Dourte, L. Karabatić 1, Morros, Hansen 1, N. Karabatić 5, Ekdahl du Rietz 2.

Sedemmetrovke: 1/1; 0/0.
Izključitve: 0 min; 6 min.
5.500 gledalcev


MOTOR ZAPOROŽJE - SKJERN
33:23 (13:9)
Grebenc 2.

ZAGREB - FLENSBURG
21:22 (11:9)
Potočnik 1 za Zagreb.

NANTES - PICK SZEGED
29:26 (13:11)
Šoštaršič 4, Bombač 3, Gaber 1 za Szeged.

Vrstni red: PSG 24, Pick Szeged 19, Flensburg 14, Nantes 13, Motor Zaporožje 11, Zagreb 10, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.


SKUPINA A, 13. krog

RHEIN NECKAR LÖWEN - KIELCE
30:29 (18:14)

KRISTIANSTAD - VARDAR
30:32 (17:16)
Skube 4 za Skopje.

VESZPREM - MEŠKOV BREST
28:20 (9:10)
Mačkovšek 4, Gajić in Blagotinšek po 1; Razgor 4.

MONTPELLIER - BARCELONA
28:36 (12:18)
Kavtičnik 4; Dolenec 1.

Vrstni red: Barcelona 22, Veszprem 18, Vardar 17, Kielce 14 in Rhein NL po 14, Montpellier in Meškov Brest po 7, Kristianstad 5.

Hansen dobil sina, postal prvak z Danci, zdaj pa vrh naskakuje še s PSG-jem