Najboljša strelka je bila s šestimi zadetki kapetanka Erin Novak, po štiri sta dodali 17-letna Nena Černigoj in Valentina Tina Klemenčič, ki je bila izbrana tudi za najboljšo igralko tekme.

V predtekmovalni skupini F Slovenke v soboto v dvorani Golovec čaka še dvoboj proti Nemkam, ki bo odločal o prvem mestu v skupini in številu točk, ki ga bosta reprezentanci prenesli v drugi del tekmovanja.

Tam se bosta v ponedeljek in torek pomerili z najboljšo dvojico skupine E, v kateri je pred zadnjim krogom še vse odprto. Romunija ima štiri točke, Angola in Češka po dve, Litva pa je še brez točk.

Sebastjan Oblak, selektor: "Zelo sem zadovoljen. V drugem polčasu smo prejeli le šest zadetkov. Ob tem so igrala vsa dekleta, le dve igralki poleg vratark se nista vpisali med strelke. Vzdušje v ekipi je izjemno. Igralke se spodbujajo med seboj, pa naj bodo na igrišču, na klopi ali na tribuni. Resnično sem ponosen na dekleta. Morda bi si želeli na tribunah videti več gledalcev, a tisti, ki so prišli, so lahko uživali."

Skupina F

SLOVENIJA – ČILE 29:13 (15:7)
Novak 6, Černigoj in Klemenčič po 4, Barukčić in Zulić po 3; Carrasco 3.

Sobota ob 18.30:
SLOVENIJA – NEMČIJA

Odigrano v sredo:
SLOVENIJA – MEHIKA 37:18 (23:8)

Vrstni red: Nemčija in Slovenija po 4, Čile in Mehika brez točk.

V drugi del tekmovanja sta se že uvrstili Nemčija in Slovenija.

Mlade rokometašice brez težav premagale Čilenke