Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

"Delo v Celju je za vsakega trenerja vir ponosa in tudi jaz nisem izjema. Vem, da bom delal v rokometni deželi, z inteligentnimi in pozornimi ljudmi, v zgodovinsko pomembnem klubu v Evropi, ki ima sposobnost ustvarjati rokometaše izjemne kakovosti. Prav tako vem, da si vodstvo kluba želi vrniti klub tja, kjer je bil v preteklosti. To bo dolga pot, ki bo zahtevala sledenje že vzpostavljenim smernicam in strategiji, katere del bom z velikim ponosom in občutkom odgovornosti. To bo mlada ekipa z veliko ambicijami, ki ji bomo morali pomagati rasti," je za spletno stran kluba dejal novi trener.

Pot glavnega trenerja je 59-letni Portugalec začel leta 1996 v klubu CPN iz Porta, leta 1999 je bil pomočnik, od leta 2003 pa tudi glavni trener Porta. Pozneje je v Španiji vodil Cangas, med letoma 2008 in 2015 je bil selektor ženskih reprezentanc Angole in Tunizije, ob tem pa tudi vodil tamkajšnja kluba.

Leta 2016 je postal selektor Portugalske, ki jo uspešno vodi še danes. Dvojno vlogo trenerja in selektorja je opravljal še med letoma 2017 in 2019, ko je vodil ekipo CSM Bukarešta, s katero je v sezoni 2018/2019 osvojil pokal challenge, zadnjih pet let pa se je povsem posvetil vodenju Portugalske, so svojega stratega predstavili Celjani.

"Prešli smo v tretjo fazo, fazo rasti, razvoja in napredka. Na podlagi tega je bilo pri izboru trenerja prvo vodilo, da najdemo prvokategornika, z dokazanimi mednarodnimi izkušnjami in bogatim življenjepisom, ki bo delal z našimi mladimi fanti in uspešno gradil dolgoročno zgodbo. Zato je izbor padel na Paula Pereira, ki je zelo znano rokometno ime, Portugalsko je postavil na rokometni zemljevid v zadnjem desetletju in z njo dosega odlične rezultate," je izbiro utemeljil predsednik kluba Gregor Planteu.

Dodal je: "Prepričala nas je njegova energija, njegove izkušnje, njegove simpatije do Celja in njegovo razumevanje klubske strategije. Zaveda se, v kakšno rokometno okolje prihaja in v kakšni fazi razvoja smo. Pomembno pa je predvsem, da vse znanje prenese na naše igralce in trenerje mlajših selekcij, njegovo delovanje bo tesno povezano tudi z njimi, saj se vsi skupaj zavedamo pomembnosti razvoja mladinskega pogona."