Celjani so odigrali zadnjo tekmo v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so odigrali zadnjo tekmo v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so se na zadnjih treh tekmah krčevito borili za napredovanje v osmino finala, a se jim ni izšlo. Proti Picku iz Szegeda in Flensburgu so izgubili v izdihljajih tekme, proti PSG-ju pa so bili na domačem igrišču brez moči.

Varovancem Tomaža Ocvirka se ni uspelo izogniti zadnjemu mestu v skupini B. Na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni je Skjern v Zlatorogu slavil s 27:26.

Vstop v današnjo tekmo je bil zelo slab. V obrambi ni bilo prisotne dovolj želje, volje in agresivnosti. Vsekakor smo bili premalo agresivni, in če tega v obrambi ne bomo popravili, bomo imeli tudi v slovenskem prvenstvu velike težave. To je naša prva naloga pred nadaljevanjem sezone. V tem segmentu igre smo premehki, v igri ena na ena smo bili premalo odločni. Čeprav smo igrali z desničarjem na desnem zunanjem, smo dosegli lepo število zadetkov, tako da je bila igra v napadu danes pozitivna stran. Prav tako pa lahko rečem, da me igra v obrambi v drugem polčasu navdihuje s pozitivizmom, na katerem moramo graditi vnaprej.

Tomaž Ocvirk, trener Celja PL

Gostitelji zlahka prebijali celjsko obrambo
V igri slovenskih prvakov v prvem polčasu ni bilo svetlih točk, predvsem slabo so igrali v obrambi. Gostitelji, zanje od začetka te sezone igra tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc, so njihovo uvodno obrambo 6-0 zlahka prebijali, po zaostanku 8:12 v 17. minuti pa je celjski strateg Ocvirk zahteval minuto odmora in zaukazal obrambo 5-1.

Taktične spremembe niso obrodile sadov
A določene taktične spremembe niso prinesle premika na bolje, slovenski prvaki so še naprej igrali bledo in v končnici prve polovice tekme dvakrat zaostali za sedem golov (11:18 in 12:19), na odmor pa odšli z zaostankom šestih zadetkov (14:20).

Nekoliko boljša igra na uvodu drugega polčasa
Celjani so na začetku drugega polčasa pokazali več energije in se v 34. minuti približali na štiri gole (17:21), a so jim gostitelji v naslednjih slabih dveh minutah po delnem izidu 3:0 znova ušli na sedem golov (17:24). Ocvirkovi varovanci so bili sredi drugega polčasa povsem enakovredni gostiteljem, nekajkrat so zamudili sijajne priložnosti, da se tekmecem približajo na tri gole zaostanka, a so bili v končnici akcij nezbrani. Vse to so izkušeni igralci iz Skjerna sprejeli z odprtimi rokami, gostom so v 51. minuti ušli na šest golov (33:27) in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage.

V celjski ekipi je bil na tekmi najučinkovitejši Gal Marguč z devetimi goli, Tilen Kodrin in Josip Šarac sta prispevala po pet zadetkov.

Pokazali smo drugačen obraz, imeli smo svoje priložnosti, da bi nam to morda v celoti uspelo, nismo jih izkoristili, Skjern pa je to kaznoval in na koncu zasluženo zmagal.

Gal Marguč
Celjani končali Ligo prvakov na zadnjem mestu

Liga prvakov, skupina B, 14. krog:

SKJERN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
2.500; 35:32 (20:14)

Skjern: Nielsen, Gustavsson, Jakobsen, Eggert 6, Mikkelsen 1, Konradsson 3, Stenbäcken 1, Grebenc, Myrhol 8, Christiansen, Rasmussen 6, Sondergaard 4, Augustinussen, Tangen 6.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin,Jurečič, Malus 3, Kosec, Razgor 1, Ovniček 4, Marguč 9, Šarac 5, Nenadić, Accambray 1, Kodrin 5, Horžen, Makuc, Anić, Bećiri 4.

Sedemmetrovke: 2/2; 2/2

Izključitve: 8 min; 8 min

FLENSBURG - NANTES 29:29 (17:17)

PARIS SG - MOTOR ZAPOROŽJE 31:25 (16:12)

PICK SZEGED - ZAGREB 26:26 (14:14)

Vrstni red: PSG 26, Pick Szeged 20, Flensburg 15, Nantes 14, Motor Zaporožje 11, Zagreb 11, Skjern 8, Celje Pivovarna Laško 7 točk.