Reprezentanci sta prvič v zgodovini odigrali tekmo neodločeno, do zdaj je Slovenija vknjižila sedem zmag, Srbija pa tri. Foto: RZS
Reprezentanci sta prvič v zgodovini odigrali tekmo neodločeno, do zdaj je Slovenija vknjižila sedem zmag, Srbija pa tri. Foto: RZS

Slovenski selektor Uroš Zorman je v primerjavi s sobotno tekmo v Beli krajini danes malce premešal igralski kader, tako da so na tribuni ostali Borut Mačkovšek, Jure Dolenec in Miha Zarabec, priložnost za dokazovanje pa so dobili Tadej Mazej, Peter Šiško in Miljan Vujović.

Slovenci so tekmo začeli udarno, izkoriščali so vrzeli v srbski obrambi in pridno polnili gol nasprotnika. Nik Henigman, Domen Novak, Nejc Cehte in Tadej Mazej so bili natančni za zgodnje vodstvo s 4:0.

Foto: RZS
Foto: RZS

Šest minut in pol je trajalo, da so Srbi vendarle premagali odličnega Urbana Lesjaka, ki je nanizal kar nekaj lepih obramb. Zadel je Uroš Borzaš. Ko je Cehte dosegel zadetek za 5:2, pa se je Sloveniji ustavilo. Srbi so strnili vrste v obrambi, v slovensko igro so se prikradle napake, varovanci Uroša Zormana skoraj devet minut niso zadeli! V tem času so gostje na krilih Bogdana Radivojevića in Predraga Vejina z delnim izidom 6:0 izid spremenili v svojo korist. Strelski mrk Slovencev je prekinil Dean Bombač. Srbi so prednost mirno zadržali in na odmor odšli s +2 (10:12).

Končnica rokometne tekme Slovenija - Srbija

Slovenija je drugi polčas začela z delnim izidom 2:0 (zadela sta Cehte in Mazej), izenačila je na 12:12. Sledilo je novo izenačenje na 13:13. Slovenija je odgovorila z delnim izidom 4:0 za vodstvo s +4 (17:13) in nato vodila za +3 (18:15), a jo je Srbija nato znova ujela (19:18). V 43. minuti so gostje po lepi akciji, ki jo je z golom kronal Nemanja Ilić, izenačili (19:19). Peter Šiško je zadel svoj drugi zadetek (20:19). V hitri igri so Srbi znova prevzeli vodstvo (20:21). Pri Srbih je bil še naprej razpoložen (20:22). Gašper Marguč je uspešno izvedel sedemmetrovko, Tadej Kljun je končal slovenski protinapad, Miljan Vujović je nato branil in podal je Stašu Jovičiću Slatinku, ki je Sloveniji prinesel +2 (24:22). Med strelce se je drugič vpisal Nik Henigman (25:23). Srbi so zadeli dvakrat za novo izenačenje (25:25), Zorman je posredoval z minuto odmora. Kljun je zadel dvakrat za Slovenijo (27:27). Henigman je ob koncu izvlekel remi (28:28).

Zorman zadovoljen in nezadovoljen po tekmah s Srbijo

Končan prvi sklop priprav na EP
Po današnji tekmi se je končal tudi prvi sklop priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem 2024 v Nemčiji.

Slovenska izbrana vrsta se bo znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer jo v skupinskem delu čakajo tekme s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom v Nemčijo pa jo v Poreču čakata še pripravljalni tekmi s Črno goro in Hrvaško.


Prijateljska tekma, Kočevje

SLOVENIJA – SRBIJA 28:28 (10:12)

Slovenija: Vujović, Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 3, Marguč 4, Cehte 4, Kljun 3, Slatinek Jovičič 2, Kodrin, Horžen, Mazej 2, Ovniček 3, Bombač 1, Kavčič 1, Šiško 2, Novak 2, Suholežnik.

Srbija: Bomastar, Čupara, Vorkapić 1, Borzaš 3, Kojadinović 1, Kos, Radivojević 6, Pusica, N. Ilić 6, Pechmalbec 1, V. Ilić, Vejin 2, Kukić 2, Dekić 2, Jevtić, Marsenić 1, Orbović, Milosavljević 3.

Sedemmetrovke: 2/2; 0/1
Izključitve: 10 minut; 6 minut.
700 gledalcev.