Slovenske rokometaše čakajo trdi boji v Berlinu. Foto: Reuters
Slovenske rokometaše čakajo trdi boji v Berlinu. Foto: Reuters

Varovanci Ljubomirja Vranješa se bodo za olimpijski nastop med 17. in 19. aprilom v družbi Alžirije, Nemčije in Švedske borili v Berlinu.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKI TURNIR
                                  
1. krog, petek, 17. aprila:       
SLOVENIJA - ALŽIRIJA              
NEMČIJA - ŠVEDSKA                 
                                  
2. krog, sobota, 18. aprila:      
NEMČIJA - SLOVENIJA               
ŠVEDSKA - ALŽIRIJA                
                                  
3. krog, nedelja, 19. aprila:     
ALŽIRIJA - NEMČIJA                
ŠVEDSKA - SLOVENIJA               

Uvodni dan se bodo slovenski fantje po robu postavili Alžircem. Rokometaši iz Afrike so na tamkajšnjem prvenstvu, ki je potekalo v istem časovnem obdobju kot prvenstvo stare celine, zasedli tretje mesto, potem ko so v polfinalu s 27:30 klonili pred Egiptom, poznejšim prvakom.

Dan zatem bodo Slovenci v dvorani Maxa Schmelinga stali nasproti gostiteljem Nemcem, ki so na preteklem EP-ju zasedli peto mesto, v nedeljo, 19. aprila, pa jih čaka še obračun s starimi znanci Švedi.

Slovenija in Švedska sta si nasproti stali nedolgo nazaj. Na tekmi drugega kroga prvega dela EP-ja so bili na koncu Slovenci boljši z 21:19.

Vzporedno z berlinskim bosta potekala še dva olimpijska kvalifikacijska turnirja v Trondheimu (Norveška, Brazilija, Čile, Južna Koreja) in Parizu (Francija, Hrvaška, Tunizija, Portugalska).

Iz vsake skupine bosta na olimpijske igre, ki bodo v Tokiu od 24. julija do 9. avgusta, napredovali po dve reprezentanci.