Evropsko prvenstvo bo januarja prihodnje leto. Foto: AP
Evropsko prvenstvo bo januarja prihodnje leto. Foto: AP

"Po tekmi v Črni gori ni bilo veliko časa za počitek in pripravo na drugi dvoboj. Moštvo je opravilo regeneracijo, pred nedeljskim srečanjem pa nas čaka še en trening," je v uvodu dejal slovenski selektor Uroš Zorman.

"Nadaljevati moramo tam, kjer smo ostali, in se še izboljšati. Zagotovo nas čaka težka, trda, moška tekma in fantje jo morajo odigrati na visoki ravni. Kratka reprezentančna okna ne puščajo veliko časa za uigravanje, kljub temu pa moramo veliko delati na sebi in paziti, da ne ponavljamo napak s preteklega dvoboja," je še dodal Zorman.

"Zagotovo nas čaka nova lepa, a pomembna tekma v Kopru. Upam na dober obisk v Bonifiki," je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal slovenski krilni igralec Domen Novak in dodal: "Želimo ponoviti igro iz drugega polčasa v Podgorici. V nedeljo moramo dobro predstavo pokazati že od prve minute."

Slovenija je na četrtkovi tekmi zmagala z 32:29. Na prvem medsebojnem obračunu proti Črnogorcem je bil najučinkovitejši Aleks Vlah z osmimi goli, Domen Novak je prispeval pet, Blaž Janc pa štiri gole.

Slovenski rokometaši želijo tudi brez Dolenca do vozovnice za evropsko prvenstvo

KVALIFIKACIJE ZA EP (M)
SKUPINA 7

Nedelja ob 18.30:
SLOVENIJA – ČRNA GORA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Ob 17.00:
BIH – KOSOVO

Vrstni red: Slovenija 6, Črna gora 4, BiH 2, Kosovo brez točk.