Ana Gros je bila z desetimi goli najboljša slovenska strelka. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke se pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki se bo na Japonskem začelo v soboto, 30. novembra. Po dnevu premora se bodo pomerile z Brazilkami, ki so prvi obračun izgubile proti Francozinjam (23:22). Obračun v japonski prestolnici je postregel z izjemno tesno tekmo. Po zaostanku z 2:3 so Slovenke s hitro igro prek Polone Barič, Nine Žabjek in kapetanke Ane Gros do konca osme minute ušle na 5:3, nato pa s slabima podajama že ob prehodu sredine igrišča zapravile dva zaporedna napada za še občutnejše vodstvo. Gostiteljice so to izkoristile za izenačenje na 6:6, vse do konca tekme pa nato ekipi nikoli nista ločila več kot dva gola.

Japonska je prvo polovico tekme dobila s 14:13, po vrnitvi na igrišče pa je po dobrih sedmih minutah vodila z 18:16. Z uspešnim strelom Tjaše Stanko s sedmih metrov se je Slovenija dobri dve minuti pozneje vrnila v igro (18:18), svoj trenutek pa dočakala dobrih pet minut pred koncem, ko je Stankova po uspešni obrambi prek celotnega igrišča zadela prazna japonska vrata za vodstvo s 24:23. Po nizu izenačenj in vodstev obeh ekip za gol je 40 sekund pred koncem Grosova s sedemmetrovko izid poravnala na 28:28, zatem pa s soigralkami uspešno ubranila japonski poskus strela za zmago.

Bregar: Neodločen rezultat dokaj realen

Grosova je bila na koncu z desetimi goli najboljša strelka tekme. S po tremi goli so ji sledile Stankova, Baričeva in Nina Zulič. V vratih je Amra Pandžić iz 40 strelov zbrala 12 obramb, pri čemer je zaustavila tri strele Japonk s sedmih metrov.

"Glede na dejstvo, da je bila ta tekma prvi resni trening od zbora reprezentance, sem s prikazanim lahko delno zadovoljen. Vidi se, da bomo morali nekako nadoknaditi odsotnost Alje Varagić na desnem krilu, a nas uigravanje in del obrambnih dejavnosti navdajata z optimizmom. V petek reprezentanco čaka nov trening. Neodločen izid proti Japonski je dokaj realen rezultat," je po tekmi povedal selektor Uroš Bregar.

"Glede na okoliščine – za nami je naporno potovanje in le en pravi trening – smo s prikazanim na tej tekmi lahko zadovoljni. Veliko je seveda še stvari v naši igri, ki jih moramo dodelati. Lahko rečem, da je bila predstava za prvo tekmo povsem solidna," je dodala kapetanka Ana Gros.

Pripravljalni turnir:
JAPONSKA : SLOVENIJA 28:28 (14:13)
Slovenija: Klemenčič, Strnad, Gros 10 (2), Žabjek 1, Stanko 3 (1), Abina, Barič 3, Ferfolja 2, Vojnović, Ljepoja 2, Zulič 3, Pišek 2, Pandžić, Vučko, Svetik 1, Beganović 1.