Slovenske rokometašice čaka po olimpijskih igrah v Parizu še velik izziv v Innsbrucku. Foto: RZS
Slovenske rokometašice čaka po olimpijskih igrah v Parizu še velik izziv v Innsbrucku. Foto: RZS

Evropsko prvenstvo bo potekalo od 28. novembra do 15. decembra v treh državah, prvič do zdaj bo na tekmovanju 24 ekip.

Slovenke se bodo v uvodnem krogu 28. novembra merile z Norvežankami, po dveh dneh premora bo 30. novembra na vrsti dvoboj s Slovakinjami, po še dveh prostih dneh pa 2. decembra še z Avstrijkami. Tekmovanje v Innsbrucku bo gostila olimpijska dvorana, ki sprejme 8000 gledalcev.

Po predtekmovanju v šestih skupinah s po štirimi udeleženkami bosta po dve najboljši iz vsake skupine napredovali v drugi del. Tam se bodo v Debrecenu združile skupine A, B in C, na Dunaju pa skupine D, E in F. Tudi odločilni boji za medalje bodo nato na Dunaju.

"Vse tekmice, proti katerim bomo igrali v prvem delu evropskega prvenstva, poznamo. Po širitvi števila sodelujočih ekip zdaj iz prvega dela napredujeta le dve ekipi iz posamezne skupine. Verjamem, da bo slovenska reprezentanca imela na voljo kakovostno ekipo, da se bo tej uspelo prebiti v drugi del tekmovanja. Letošnje evropsko prvenstvo bo sicer prvo tekmovanje, ki ne bo kvalifikacijsko za naslednje olimpijske igre v Los Angelesu. Najboljše reprezentance, med njimi tudi Norveška, zato utegnejo seči po kakšni menjavi igralk. Sam upam, da Slovenija na evropskem prvenstvu nastopi v najmočnejši zasedbi in pokaže, česa je zmožna," je misli po žrebu strnil slovenski selektor Dragan Adžić.


Skupina A (Debrecen): Švedska, Madžarska, Severna Makedonija, Turčija

Skupina B (Debrecen): Črna gora, Romunija, Srbija, Češka

Skupina C (Basel): Francija, Španija, Poljska, Portugalska

Skupina D (Basel): Danska, Švica, Hrvaška, Ferski otoki

Skupina E (Innsbruck): Norveška, Avstrija, Slovenija, Slovaška

Skupina F (Innsbruck): Nizozemska, Nemčija, Islandija, Ukrajina