Slovenija je v prvem delu kljub zdesetkani zasedbi pokazala izvrstno igro. Foto: RZS
Slovenija je v prvem delu kljub zdesetkani zasedbi pokazala izvrstno igro. Foto: RZS

Nastop na OI v Parizu, na katerih bo nastopilo 12 reprezentanc, so si že izborile Francija, Norveška, Angola, Južna Koreja in Brazilija. Eno mesto bo pripadlo najboljši reprezentanci na svetovnem prvenstvu, preostalih šest udeleženk olimpijskih iger pa bo znanih po treh aprilskih kvalifikacijskih turnirjih. Tja so že uvrščeni Argentina, Kamerun in Japonska, prostih je še devet mest.

Slovenke so v drugi del tekmovanja prenesle dve točki, toliko kot Avstrija. Po štirih jih imata Norveška in Francija, na ničli sta Angola in Južna Koreja. Slovenija se bo v drugem delu najprej pomerila v sredo z Južno Korejo, v petek z Norveško in v nedeljo z Avstrijo.

Če bi zasedle tretje mesto v skupini, bi se zanesljivo uvrstile v aprilske kvalifikacije za OI. V četrtfinale sicer napredujeta najboljši dve ekipi iz skupine.

Svetovno prvenstvo rokometašic

Slovenija je prvi del opravila z odliko. Premagala je Islandijo in Angolo ter močno namučila Francijo. Tako v dvoboje z Južno Korejo in Avstrijo vstopa v vlogi favorita. "Po vseh izzivih na začetku tokratne reprezentančne akcije in zastavljenih ciljih trenutno vse poteka po načrtu. K sreči nimamo težav s poškodbami. Vse igralke so na tekmah prikazale visoko motiviranost in največ, česar so sposobne. Verjamem, da smo tudi v drugem delu sposobni igrati na takšni ravni, kot je bilo to v Stavangerju," je ob selitvi z juga v srednjo Norveško v Trondheim dejal selektor Dragan Adžić.

"Južna Koreja se je kot azijska predstavnica že uvrstila na olimpijske igre v Pariz. Je ena izmed vrhunskih neevropskih reprezentanc, ki ima za seboj že številne izkušnje z največjih tekmovanj. Njihova igra je nekoliko netipična. Verjamem, da bomo mi, tako kot do zdaj, na tekmi osredotočeni in da bomo napravili še dodaten korak proti svojemu cilju," dodaja Črnogorec na slovenski klopi.

"Čakajo nas nove zahtevne tekmice, ki jih nikakor ne gre podcenjevati. V igro bo treba iti z vsemi močmi. V napadu bomo morale nekoliko paziti, da ne napravimo toliko tehničnih napak, v obrambi pa strniti vrste in se držati dogovorov. Manjkati ne bo smelo niti borbenosti," je recept za dvoboj s serijskimi azijskimi prvakinjami razkrila Maja Svetik.

Naslednji tekmec Slovenk Južna Koreja igra zelo hiter in netipičen rokomet

DRUGI DEL, skupina II, sreda ob 15.30:
JUŽNA KOREJA – SLOVENIJA (prenos TV SLO 2)
Ob 18.00:
FRANCIJA – AVSTRIJA
Ob 20.30:
NORVEŠKA – ANGOLA

Petek ob 15.30:
AVSTRIJA – ANGOLA
Ob 18.00:
JUŽNA KOREJA – FRANCIJA
Ob 20.30:
SLOVENIJA – NORVEŠKA (prenos TV SLO 2)

Nedelja ob 15.30:
ANGOLA – JUŽNA KOREJA
Ob 18.00:
SLOVENIJA – AVSTRIJA (prenos TV SLO 2)
Ob 20.30:
FRANCIJA – NORVEŠKA

Vrstni red: Norveška in Francija po 4, Slovenija in Avstrija po 2, Angola in Južna Koreja 0.