Slovenija lovi eno od prvih dveh mest v skupini 3. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija lovi eno od prvih dveh mest v skupini 3. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so v Mariboru upravičile vlogo favoritinj, pa čeprav niso igrale v najmočnejši postavi. Selektor Uroš Bregar je namreč celotno tekmo odigral brez prve violine Ane Gros in drugih prvokategornic, kot so Tjaša Stanko, Nina Zulić, Polona Barič in Alja Varagić.

Slovenske rokometašice premagale Kosovo

Slovenske rezervistke so si hitro priigrale nekaj zadetkov prednosti, polčas pa dobile s 16:10. Varovanke Uroša Bregarja so v nadaljevanju brez težav nadzirale položaj na igrišču, najvišja prednost je znašala enajst golov.

Najboljša strelka Jasmina Pišek s šestimi goli
Pri Sloveniji je bila najučinkovitejša Jasmina Pišek s šestimi goli, enega manj so prispevale Hana Vučko, Nina Žabjek in Anika Strnad. Vratarka Maja Vojnović je zbrala 12 obramb.

Bregar: Načrt je bil, da spočijem najboljše igralke
"Naš načrt je bil, da na današnjem dvoboju spočijem naše najboljše igralke in v ogenj pošljem mlajše igralke, ki po navadi v igro vstopijo pri desetih golih prednosti ali zaostanka. Tokrat je bilo breme dvoboja od prve minute na njihovih ramenih in prav je, da so občutile ta pritisk. S posameznimi obdobji v njihovi igri sem zadovoljen, z nekaterimi ne, a najpomembnejše je, da smo osvojili načrtovani točki,"
je dejal selektor Uroš Bregar.

Slovenija bo v nedeljo gostovala v Belorusiji, ki je na prvi tekmi s 40:30 klonila proti Nemčiji. Na evropsko prvenstvo, ki ga bosta decembra 2020 gostili Danska in Norveška, se uvrstita najboljši reprezentanci.

Slovenke so unovčile kakovostno premoč. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so unovčile kakovostno premoč. Foto: www.alesfevzer.com

Bregar ne more računati na vse najboljše
Selektor Bregar v tem tednu ne bo mogel računati na vse svoje najboljše izbranke. Elizabeth Omoregie, Aneja Beganović in Nataša Ljepoja so namreč poškodovane, Lina Krhlikar pa je službeno zadržana. Slovenke so na zadnji reprezentančni akciji junija premagale Severno Makedonijo in se prebile na svetovno prvenstvo, ki bo letos med 25. novembrom in 15. decembrom na Japonskem.


KVALIFIKACIJE ZA EP 2020

SKUPINA 3, 1. krog

SLOVENIJA - KOSOVO 32:23 (16:10)

Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 4, Strnad 5 (3), Gros, Krajnc 1, Žabjek 5, Stanko, Abina 3 (2), Barič, Zulić, Pišek 6, Varagić, Vučko 5, Svetik 3, Beganović.

Kosovo: Kelmendi, Shehdadi, Arifi 8 (3), Mehmeti 2, Ylberi 1, Rama, Zaskoku, Aliu 1, Merditaj 3, Rugova, Stagova, Halitaj, Gjikokaj 5, Demaj 3, Lekaj, Kastrati.

Sedemmetrovke: 5/5; 3/3

Izključitve: 6 min; 8 min

NEMČIJA - BELORUSIJA 40:30

Nedelja ob 15.30:
BELORUSIJA - SLOVENIJA

KOSOVO - NEMČIJA

Na evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 4. in 20. decembrom 2020 gostili Danska in Norveška, se uvrstita prvi dve reprezentanci.