Luka Žvižej in Uroš Zorman bosta oktobra s prireditvijo v Celju končala bogati rokometni karieri. V Zlatorogu ju bo spremljal tudi Sergej Rutenka. Foto: BoBo
Luka Žvižej in Uroš Zorman bosta oktobra s prireditvijo v Celju končala bogati rokometni karieri. V Zlatorogu ju bo spremljal tudi Sergej Rutenka. Foto: BoBo

Športni dogodek z naslovom Rokometna simfonija bo 24. oktobra v celjski dvorani Zlatorog, dogodek pa organizirajo Sportanzo, Rokometna zveza Slovenije in Celje Pivovarna Laško.

"Rokometna simfonija bo pika na i moji celotni karieri. Verjamem, da bo to en zelo lep dogodek, kjer se bodo združili vsi naši prijatelji, s katerimi bomo skupaj sklenili ta del moje rokometne kariere. To bo rokometni praznik ne le zaradi naju z Luko, ampak tudi zaradi vseh rokometnih zvezd, ki se bodo zbrale v Celju.

Uroš Zorman

Dolgoletna reprezentančna soigralca se bosta od igralske kariere poslovila v družbi največjih svetovnih rokometnih zvezdnikov in prijateljev.

Na dogodek so tako povabljeni številni nekdanji in zdajšnji rokometni zvezdniki, kot so Nikola Karabatić, Dejan Perić, Aleš Pajovič, Uwe Gensheimer, Luc Abalo, Edvard Kokšarov, Vid Kavtičnik, Renato Vugrinec, Sergej Rutenka, Iker Romero, Blaž Janc in številni drugi. Natančen seznam bodo prireditelji Rokometne simfonije objavili pred samim dogodkom.

225 tekem Uroša Zormana
Zorman je na reprezentančni ravni zbral 225 tekem, kar je največ v zgodovini Slovenije. Bil je član srebrne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2004, nastopil pa je na dvojih olimpijskih igrah – v Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016. Na klubski sceni je pustil globoke sledi, igral je za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil Ligo prvakov.

217 tekem Luke Žvižeja
Žvižej je z 217 odigranimi tekmami drugi na večni lestvici. Na njih je dosegel 702 gola, kar je daleč največ v zgodovini slovenske reprezentance. Večino igralske kariere je preživel v Celju, kratek čas tudi v Mariboru, na mednarodni sceni pa je igral za Teko Cantabrio, Barcelono, Pick Szeged in Minden. S slovito katalonsko zasedbo je osvojil Ligo prvakov, s Slovenijo pa je nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004.

V pravi družbi bom odvezal rokometne copate in jih dal na polico spominov. Rokometna simfonija bo pika na i v moji karieri.

Luka Žvižej

Pika na i celotni karieri
"Rokometna simfonija bo pika na i moji celotni karieri. Verjamem, da bo to en zelo lep dogodek, kjer se bodo združili vsi naši prijatelji, s katerimi bomo skupaj sklenili ta del moje rokometne kariere. To bo rokometni praznik ne le zaradi naju z Luko, ampak tudi zaradi vseh rokometnih zvezd, ki se bodo zbrale v Celju," je na današnji konferenci pred kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP-ju 2020 med Slovenijo in Nizozemsko v Celju med drugim dejal Zorman.

V pravi družbi odvezati rokometne copate
"Vesel sem, da bom ta dogodek preživel v družbi soigralcev ali nekdanjih velikih tekmecev na igrišču, trenerjev in zdajšnjih prijateljev. V pravi družbi bom odvezal rokometne copate in jih dal na polico spominov. Rokometna simfonija bo pika na i v moji karieri," je v povezavi s tem dejal Žvižej.

Priprave rokometašev lahko spremljate
Dogajanje pred Rokometno simfonijo bo pestro tudi na družbenih omrežjih. Priprave obeh rokometašev bo mogoče spremljati na Facebookovih straneh Zormana in Žvižeja, hkrati bo zanimive vsebine mogoče najti tudi na uradnem profilu dogodka na Instagramu, privrženci rokometne igre pa bodo svojo podporo na družbenih mrežah izkazovali prek posebnih ključnikov – #TeamZorman in #TeamŽvižej.

Oktobra slovo rokometnih legend Žvižeja in Zormana