Foto:
Foto:

Hrvaška reprezentanca v kvalifikacijah ni blestela, ko je šlo zares, pa je pokazala vse svoje kvalitete. Tudi brez Petra Metličića (v finalu naj bi igral) so Hrvati v napadu pokazali raznovrstno igro. V finalu jim bo na drugi strani stala reprezentanca, ki se je doslej izkazala z najbolj športno igro. Španci so imeli na celem turnirju le 22 izključitev. Za naslov svetovnega prvaka bodo morali biti bolj "zlobni".

Statistika pred finalom je na strani Hrvaške, ki je na zadnjih šestih medsebojnih tekmah šestkrat zmagala. Južni sosedje so bili boljši od Furije že v kvalifikacijah (33:31).

Španijo igrajo zelo moštveno, imajo pa tudi odličen vratarski par Barrufet - Hombrados. Nevarni so zunanji igralci (Entrrerios, Rodriguez, Garralda in Ortega) in obe krili (Garcia in Rocas). Hrvate krasijo individualne sposobnosti igralcev, ki se lahko razigrajo v vsakem trenutku.

Tekme med finalistoma so bile praviloma negotove do zadnjega zvoka sirene, na koncu pa so slavili Hrvati. Je naposled prišel čas, da Španci prekinejo neslavno tradicijo?

V polfinalu je Španija premagala Tunizijo (33:30), Hrvaška pa Francijo (35:32).