Miro Požun se je zapisal v slovensko športno zgodovino kot trener, ki je Celje Pivovarno Laško leta 2004 popeljal do zmage v Ligi prvakov. Foto: EPA
Miro Požun se je zapisal v slovensko športno zgodovino kot trener, ki je Celje Pivovarno Laško leta 2004 popeljal do zmage v Ligi prvakov. Foto: EPA
Slovenski rokometaši
Slovenska reprezentanca diha kot eno. Foto: EPA

Požun je o "preobrazbi" slovenske reprezentance dejal: "Reprezentanca igra hiter, moderen rokomet. V zadnjem letu je izredno napredovala, kar se je nakazovalo že prej, ko je v reprezentanco prišlo precej mlajših igralcev, ki so dobri tekači, tehnično dobro izšolani. Imajo kakovostnega trenerja, ki jih sijajno vodi. Vsi skupaj napredujejo korak za korakom."

Reprezentanca brez zvezdnika
Požun ugotavlja, da je slovenska reprezentanca sestavljena iz 14 oziroma 16 bolj ali manj izenačenih igralcev, ki tvorijo homogen kolektiv: "Igralci so tehnično podkovani, ekipa je izredno raznovrstna, v kadrovskem smislu široka, tako da lahko trener računa na ne samo osem ali devet igralcev kot nekoč, ampak ima za vsako mesto po dva igralca, ki dopolnjujeta drug drugega. Nima izrazitega zvezdnika, okoli katerega bi se vse vrtelo, ampak igra temelji na kolektivni igri. Na ta način so odnosi med igralci boljši in so tudi v smislu kolektiva močnejši. Do zdaj je na vsaki tekmi nekdo drug izstopal, dal nekaj več, kar nismo pričakovali."

Ne se spuščati v verbalne dvoboje s sodniki
Kakšna je napoved za obračun s Španijo? "Tokratna tekma bo prva, ki jo bodo naši igralci odigrali pred polno dvorano. Ekipa bo manj obremenjena, kajti igra v nasprotnikovi dvorani, kjer lahko več pridobi kot izgubi. Moje mnenje je, da morajo igralci paziti, da se ne bodo spustili v verbalne obračune s sodniki. Vemo, da Španci igrajo doma, da bo pritisk domačih igralcev in domačih funkcionarjev na sodnike velik. Misliti morajo le na svojo igro in iz nje izvleči maksimum. Nasprotnik je izredno močan, igra trd, tehnični rokomet, tako da nas čaka zelo težka tekma," je sklenil Požun.

SVETOVNO PRVENSTVO - ŠPANIJA 2013

POLFINALE

Petek ob 19.15:
ŠPANIJA - SLOVENIJA
Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 21.30:

DANSKA - HRVAŠKA

Sobota ob 19.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Nedelja ob 17.15:
FINALE