19 kandidatov za člane slovenske reprezentance v Katarju. Na fotografiji manjka Klemen Cehte, ki je bil na ultrazvoku. Kateri trije bodo odpadli s končnega seznama, bo znano v torek zvečer. Foto: www.alesfevzer.com
19 kandidatov za člane slovenske reprezentance v Katarju. Na fotografiji manjka Klemen Cehte, ki je bil na ultrazvoku. Kateri trije bodo odpadli s končnega seznama, bo znano v torek zvečer. Foto: www.alesfevzer.com
Boris Denič
Selektor Denič še čaka na zdravniška "spričevala" Cehteta, Bundala in Gabra. Foto: www.alesfevzer.com
Denič in Gajič pred potjo v Katar

Najbolj vprašljivi so Klemen Cehte, Matej Gaber in Uroš Bundalo. Po ponedeljekovem ultrazvoku je padla odločitev, da Cehteta, ki ima težave z mečno mišico, vsaj prvi teden prvenstva ne bo zraven. Odločitev o Gabru in Bundalu pa bo padla po torkovem pregledu. Denič se bo tako za dokončni seznam odločil tik pred odhodom.

Ne glede na to, v kakšni postavi bo Slovenija odpotovala v Katar, pa cilji ostajajo enaki, to je boj za olimpijske kvalifikacije, za kar bo treba osvojiti vsaj sedmo mesto.

Ni jokanja, gledamo naprej
"Imamo nekaj težav, a ne bomo govorili o težavah. Upam, da jih bomo rešili. Upam, da gremo v Katar kompletni. Cilji ostajajo isti, ne glede na to, kakšna postava bo šla na svetovno prvenstvo. Ni jokanja. Gledamo naprej. Turnir na Danskem je pokazal vse slabo in vse dobro. Edina dobra stvar je bila, da se je kazal napredek v igri od prve tekme naprej,"
je dejal Denič na novinarski konferenci v Ljubljani.
Zorman: Komaj čakamo, da se začne
Kapetan Uroš Zorman pa je povedal: "Cilji so znani. Dali bomo vse od sebe, da jih izpolnimo. Pripravljali smo se, da naredimo, najboljše, kar se da. Vsi komaj čakamo, da se začne." Slovenija bo uvodno tekmo odigrala v petek ob 15.00 proti Čilu.

Slovensko središče v Dohi
Rokometna zveza Slovenije (RZS) v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Ministrstvom za zunanje zadeve, Javno agencijo SPIRIT in Uradom vlade Republike Slovenije za komuniciranje v Dohi pripravlja tako imenovano "Slovensko središče", ki bo poslovno in tudi družabno stičišče Slovencev v Katarju. Središče, ki bo odprto med 16. in 19. januarjem, bo v hotelu Carlton Ritz.

RZS sicer v Katarju pričakuje okoli 100 slovenskih navijačev.

SLOVENSKA REPREZENTANCA

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Matevž Skok (Celje PL) in Primož Prošt (Göppingen);

Levi krili: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Meškov Brest);

Desni krili: Dragan Gajič in Vid Kavtičnik (oba Montpellier);

Levi zunanji: Klemen Cehte (Pays D'Aix) in Miladin Kozlina (Minden);

Srednji zunanji: Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg);

Desni zunanji: Jure Natek (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier) in David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse), Matej Gaber (Montpellier), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško) in Uroš Bundalo (Tremblay).

Denič in Gajič pred potjo v Katar