"Poskušam izkoristiti vsako minuto, ki jo dobim. Po svojih najboljših močeh poskušam pomagati ekipi, in to je najpomembnejše," pravi Trboveljčan Primož Prošt. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanti so v četrtek dopoldne dobili prosto, tako da so si ogledali tržnico v Dohi in se malo sprostili. "To je bilo dobro, da smo razbremenili glavo, da ni bilo 24 ur na dan rokometa. Seveda je popoldne sledila kaseta in priprava na Špance."

Brez taktiziranja
Kako se jih lotiti? "Zagotovo ne bomo taktizirali. Gremo na zmago, imamo širok kader, tako da lahko 60 minut igramo kakovostno proti Špancem." Koga bi izpostavil? "Cela ekipa Španije je kakovostna. Težko bi izpostavil posameznika."

Neporavnani računi z Makedonijo
Če Sloveniji ne uspe premagati Španije, bo osvojila tretje mesto v skupini, kar pomeni obračun v osmini finala bodisi z Makedonijo bodisi z Avstrijo. Koga bi izbral Prošt? "Težko je reči, kajti obe ekipi sta kakovostni. Z Makedonijo imamo še neporavnane račune iz Srbije (poraz za 5. mesto, op. a.), a načeloma sta ekipi približno enako močni."

Tekma v Duhailu se bo v petek začela ob 15.00 po slovenskem času. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

SKUPINA A, 5. krog

Petek ob 15.00:
BRAZILIJA - ČILE
ŠPANIJA - SLOVENIJA

Ob 17.00:
KATAR - BELORUSIJA

Lestvica:                          
ŠPANIJA            4  4 0 0 +31   8
KATAR              4  3 0 1 +11   6
SLOVENIJA          4  3 0 1 +19   6
BRAZILIJA          4  1 0 3  -5   2
BELORUSIJA         4  1 0 3  -4   2
ČILE               4  0 0 4 -52   0

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Naslednji slovenski tekmeci svetovni prvaki
Naslednji slovenski tekmeci svetovni prvaki