Slovenci so dobili prvo od petih pripravljalnih tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so dobili prvo od petih pripravljalnih tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Cehte
Klemen Cehte je bil s sedmimi zadetki najboljši slovenski strelec. Foto: BoBo
Simon Razgor
Simon Razgor, ki si kruh služi v beloruskem Meškovu, se je izkazal s šestimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman
Kapetan Slovenije Uroš Zorman v akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši v Celju nadigrali Egipt

Slovenci niso nastopili v najmočnejši postavi, kljub temu pa so tekmecu hitro dali vedeti, da v Zlatorogu zanje ne bo kruha. Izid je bil nazadnje izenačen pri 6:6, nato pa so varovanci Borisa Deniča - tudi zaradi obramb Matevža Skoka - ušli na 11:7.

Prednost je v nadaljevanju le še naraščala, tako da je bil zmagovalec znan že davno pred zadnjim piskom sirene. Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi goli Klemen Cehte. Simon Razgor jih je dodal šest.

Slovenija brez "Francozov" in "Nemcev"
Pri Sloveniji so manjkali "legionarji" iz Francije (Vid Kavtičnik, Miha Žvižej, Gorazd Škof, Dragan Gajić) in Nemčije (Miladin Kozlina, Primož Prošt, Marko Bezjak, Jure Natek) ter Sebastian Skube, ki so se ali se še bodo reprezentanci zaradi klubskih obveznosti pridružili pozneje.


David Miklavčič: "Videli smo, da smo malce nesigurni v napadu. To bomo tekom teh dveh tekem in po novem letu do prvenstva skušali rešiti. Za zdaj mislim, da je ta tekma služila namenu."

Gašper Marguč: "Na koncu vidimo, da je bila razlika zelo visoka. Lahko smo zadovoljni. Nismo bili v polni postavi, ampak tisti, ki smo bili na igrišču, smo dokazali, da lahko barve Slovenije zastopamo kvalitetno. Mogoče sem pričakoval malce več ljudi, ampak nič zato, zmagali smo, to je pomembno. Egipt ni naivna ekipa. Mislim, da smo jih s hitrostjo in protinapadi pretekli. Dobra tekma z naše strani, jutri gremo še po eno zmago."



V nedeljo še z Alžirijo
Slovenija se bo v nedeljo ob 20.00 v Celju pomerila še z Alžirijo, ki je prav tako kot Egipt udeleženka svetovnega prvenstva. Srečanje si boste lahko ogledali v prenosu na TVS 2 in na MMC-ju. Alžirci so sicer v drugi sobotni tekmi ugnali Savdsko Arabijo s 27:19.

TURNIR V CELJU

SLOVENIJA - EGIPT
34:20 (17:10)

Slovenija: Skok, Marguč 4 (2), Cehte 7, Dolenec 5 (2), Špiler 1, Miklavčič, Blagotinšek 2, Gaber, Zorman, Šoštarič 5, Ferlin, Skube 2 (1), Razgor 6 (1), Bundalo 1, Bombač 1.

Egipt: Abouedaid 3, Radwan 1, Hamidabdelrahman 2 (1), Ramadan 2, Issa 1, Bakir, Elwakil, Amer 3 (2), Aly, Soliman, Elbassiouny 3 (1), Hashem 1, El Masry, Nawar, Elderaa, El Ahmar 2, Khalil, Hendawy, Mohamed 2.

Sedemmetrovke: 5/7; 4/5
Izključitve: 8 min; 2 min

ALŽIRIJA - SAVDSKA ARABIJA 27:19 (13:8)

Nedelja ob 20.00:
SLOVENIJA - ALŽIRIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Katarci premagali Srbe
Katarski rokometaši, nasprotniki Slovenije v skupinskem delu svetovnega prvenstva, so pred 8.000 navijači v Lusailu premagali pomlajeno reprezentanco Srbije s 27:26. Srbi, ki jih vodi Dejan Perić, so že imeli nekaj golov prednosti, a so jih domačini pod vodstvom legendarnega trenerja Valera Rivere ujeli in na koncu tudi prehiteli. Najboljši strelci Katarja so bili naturalizirani Kubanec Rafael Capote z osmimi goli, medtem ko sta jih Borja Vidal in Žarko Marković zabila po pet. Pri Srbiji je bil najučinkovitejši Davor Ćutura, ki je zadel šestkrat.

Rokometaši v Celju nadigrali Egipt