Nemčija je s 30:19 premagala Korejo, pričakovano se pri tem ni preveč utrudila. Foto: Reuters

Nemci so delo opravili s pol moči, poskrbeli so za nekaj lepih potez, ki so navdušile navijače. Ob polčasu je bilo 17:10. Uwe Gensheimer je v prvih 30 minutah dosegel pet zadetkov, tudi na koncu je bil (s sedmimi zadetki) najboljši strelec. Za najboljšega igralca uvodnega obračuna SP-ja so razglasili vratarja Andreasa Wolffa, ki je ubranil polovico strelov.

Letošnji "mundial" bodo ob Berlinu gostili še Köbenhavn, Herning, Köln, München in Hamburg. Naslov svetovnih prvakov branijo francoski rokometaši, na stavnicah pa še nekoliko višje kotira Danska.

Slovenija, ki je pred dvema letoma osvojila bronasto kolajno, se ni prebila na prvenstvo, načrte ji je prekrižala Madžarska, ki je na lanskih kvalifikacijskih dvobojih slavila s skupnim izidom 51:50. Slovenske barve bosta na Danskem in v Nemčiji tako zastopala sodnika Bojan Lah in David Sok, na klopi Savdske Arabije pa je nekdanji slovenski selektor Boris Denić.

Nemški rokometni zvezdnik Uwe Gensheimer, član Paris Saint-Germaina, je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec dvoboja med Nemčijo in Korejo. Foto: Reuters

Na letošnjem prvenstvu v skupini A v Berlinu nastopajo Francija, Rusija, Nemčija, Srbija, Brazilija ter Južna in Severna Koreja, v skupini B v Münchnu Španija, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn in Japonska, v skupini C v Herningu Danska, Norveška, Avstrija, Tunizija, Čile in Saudska Arabija ter v skupini D v Københavnu pa Švedska, Madžarska, Katar, Argentina, Egipt in Angola.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D.

Druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 16., 17. do 20. ter 21. do 24. mesta.
Tekme glavne skupine I bo gostila slovita Lanxess Arena v Kölnu, tekme skupine II pa bodo v Herningu. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, za končne odločitve pa v Herningu.

V preostali današnji tekmi je v Köbenhavnu Danska odpravila Čile kar z 39:16.

Skupina A, Berlin, 1. krog:
NEMČIJA - KOREJA 30:19 (17:10)
Gensheimer 7, Fath, Kohlbacher in Pekeler po 4; Kang in Jang po 4.

Petek ob 18.00:
SRBIJA - RUSIJA
Ob 20.30:
BRAZILIJA - FRANCIJA

SKUPINA C, Herning, 1. krog:
ČILE - DANSKA 16:39 (4:22)
R. Salinas 4, Oyarzun 3; M. Hansen in Mortensen po 7.

Petek ob 18.00:
SAVDSKA ARABIJA - AVSTRIJA
Ob 20.30:
TUNIZIJA - NORVEŠKA