Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tekma v Španiji se je začela dve uri pozneje kot v Velenju. Če bi Švicarji zmagali, bi se uvrstili naprej, vendar je Cuenca vodila tako rekoč ves dvoboj in slavila z 28:24. Winterthur je nekaj minut pred koncem sicer izenačil na 24.

Velenjčani so srečanje začeli nezbrano, po nekaj nezaključenih napadih so gostje iz predmestja Göteborga povedli s 3:0. V 11. minuti je po nekaj dobro odigranih obrambah domačih Peter Šiško izid poravnal na 6:6, že v naslednjem so Velenjčani povedli s 7:6 po golu Jerneja Drobeža.

Sledilo je nekaj izenačenih minut, nato pa so gostje, ki so v napadu večinoma igrali brez vratarja in z igralcem več v polju, z delnim izidom 4:0 pobegnili na 13:9. Pet minut pred glavnim odmorom so se rokometaši Velenja približali na dva gola (11:13), a so Švedi manjšo prednost do polčasa zadržali v svojih rokah.

Gostje so v nadaljevanju hitro prišli do povišanja prednosti na +5 (17:12). A po nekaj lepih obrambah Emirja Taletovića so se ose zbrale tudi v napadu in se po zadetku Urbana Pippa približale na gol zaostanka (17:18).

Švedi so se vmes odmaknili na štiri gole, a je zaostanek Velenja pet minut pred koncem znašal le dva zadetka, kar je pomenilo napeto končnico. Tri minute pred koncem je Tarik Mlivić zadel za 25:26, po obrambi Taletovića pa je Tilen Sokolič s svoje polovice zadel prazna vrata in izenačil na 26:26.

V zadnji minuti je Tobias Johansson zadel za prednost Sävehofa 28:27, vendar je po minuti odmora Sokolič še enkrat več izenačil na 28:28. Švedi so še imeli zadnji napad za zmago, a ga niso unovčili.

Gorenje v zadnjih 20 minutah do velike točke proti Sävehofu
Gorenje napredovalo v drugi del Evropske lige

IZJAVI PO TEKMI
Zoran Jovičić, trener Gorenja: "Igrali smo proti zelo dobri ekipi, ki je na papirju boljša od nas. Čestitke mojim fantom, osvojili smo veliko točko, ki smo jo danes izvlekli z bojem."

Tilen Sokolič: "Še tretja zaključna žogica za napredovanje v glavni del. Po dveh neuspelih poskusih smo se zavedali, kaj ta tekma nosi. Žal se je ta pritisk poznal celoten prvi polčas. Ko pa smo se ogreli, sprostili in se zavedli, da nimamo česa izgubiti, smo prikazali veliko boljšo igro. Zasluženo smo osvojili to točko. Čestitke ekipi Sävehofa za prikazano igro."


EVROPSKA LIGA (M)
SKUPINA C, 6., zadnji krog

GORENJE - SÄVEHOF 28:28 (12:15)

Gorenje Velenje: Skok, Verboten, Taletović, Haseljić 1, Pipp 4, Velić, Maričić, Drobež 3, Tatar, Sokolič 10 (2), Verdinek, Šiško 3, Tajnik, Slatinek Jovičič 1, Mlivić 4, Predović 2.

Sävehof: Sävinger, S. Möller, Berlin, Blanche 1, F. Möller 2, Roberts, Wedberg 8 (1), Johansson 2, Durlanu, Spante 7, Brolin 1, Thorisson, Sandberg 2, Celander, Andersson Moberg 1, Mittun 4 (1).

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Sävehof 2 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 2, Sävehof 0 minut.

CUENCA (ŠPA) - WINTERTHUR 28:24 (15:12)

Vrstni red: Sävehof 11, Gorenje 5, Cuenca in Winterthur po 4 točke.