Sprejem na Brniku. Foto: BoBo
Sprejem na Brniku. Foto: BoBo

Posnetki na družbenih omrežjih po zadnjem sodnikovem žvižgu in odločilni zmagi nad Črno goro (30:26) so še dodatno ogreli slovenska navijaška srca. Medtem ko selektor Dragan Adžić ni podlegel evforiji – ne nazadnje je s Črno goro leta 2012 osvojil olimpijsko srebro – so Slovenke rajale najprej na igrišču, potem v slačilnici in nato še v hotelu. Zagotovo je bila tudi noč burna.

Junakinje so v Slovenijo prišle malce po poldnevu. Na brniškem letališču so jim pripravili sprejem. Veselja ni in ni bilo konec.

"Še vedno smo polne emocij in upam, da bo ta občutek zadovoljstva trajal čim dlje. Julija začnemo priprave, nato pa bomo skušale na olimpijskih igrah igrati na polno in uživati z nasmehom na obrazu, saj smo si to zaslužile," je bila presrečna Amra Pandžić, ki je bila v nedeljo najboljša posameznica tekme.

Slovenske rokometašice spisale zgodovino v Ulmu, zgodbo želijo nadgraditi v Parizu

"Šele zdaj začenjamo dojemati, kaj smo dosegli. Neverjetni občutki. Sanje so se uresničile," je za TV Slovenija povedala kapetanka Ana Gros. Kaj je bilo odločilno ob nedeljski zmagi nad Črno goro? "Na Črno goro smo se pripravljale dva tedna. Ključ je bila obramba, Amra Pandžić je bila v vratih neverjetna. A tudi v napadu nismo izgubljale preveč žog. Vse se je poklopilo, igrale smo skorajda perfektno."

Barbara Lazović je dodala: "Sanje so se uresničile. Za nami je fenomenalen teden. Ne gremo plavat v Pariz, ampak igrat rokomet."

Že v torek bodo izvedele, kdo bodo njihove nasprotnice na olimpijskih igrah. Pred žrebom so v tretjem bobnu skupaj s Španijo. Izžrebali bodo dve skupini s po šestimi ekipami. Prve štiri iz vsake se bodo uvrstile v četrtfinale.

Sprejem rokometašic na Brniku: Zdaj bomo šele dojele, kaj smo dosegle
Rokometašice so se ob ganljivem sprejemu začele zavedati, kaj jim je uspelo

Razporeditev po bobnih pred žrebom

Boben 1 – Norveška/Madžarska
Boben 2 – Nizozemska/Nemčija
Boben 3 – Slovenija/Španija
Boben 4 – Švedska/Francija
Boben 5 – Danska/Brazilija
Boben 6 – Angola/Južna Koreja

Adžić: Ključna je bila obramba, duša ekipe pa naši vratarki
Rokometašice uresničile olimpijske sanje
Olimpijske kvalifikacije v rokometu

V torek bodo izžrebali tudi skupine moškega turnirja. Žreb bo IHF izvedla ob 17.30.

Sorodna novica Slovenski rokometaši v četrtem bobnu s Francozi