Domen Tajnik (Gorenje Velenje) je bil najboljši igralec pretekle sezone v Ligi NLB. V glasovanju ga je na prvo mesto postavilo devet izmed 14 trenerjev. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Tajnik (Gorenje Velenje) je bil najboljši igralec pretekle sezone v Ligi NLB. V glasovanju ga je na prvo mesto postavilo devet izmed 14 trenerjev. Foto: www.alesfevzer.com

Pod Zormanovim vodstvom so v Zrečah prvi trening opravili Tadej Mazej (edini, ki ima več kot en nastop za člansko reprezentanco), Stefan Žabić, Tim Cokan in Gal Gaberšek (vsi RK Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek Jovičić, Gašper Horvat in Marko Kotar (vsi RK Trimo Trebnje), Domen Tajnik, Jernej Drobež, Timotej Grmšek (vsi RK Gorenje Velenje), Uroš Miličević (RD Riko Ribnica), Alen Skledar (RK Jeruzalem Ormož), Domen Sikošek Pelko (Kriens-Luzern) in Tim Rozman (Tusem Essen).

Pripravam sta se priključila tudi Matevž Žagar (RD Koper) in Izidor Budja (RK Maribor Branik), ki sta zamenjala Tilna Strmljana, ta je odpovedal sodelovanje. Na uvodnem treningu sta manjkala Tadej Kljun, ki je z Benfico osvojil naslov prvaka EHF-evropske lige in član škofjeloškega prvoligaša Urban Pipp, ki so ga zadržale študijske obveznosti. Oba se bosta pridružila v torek.

Zorman v Zreče povabil številna nova imena

"Za celotno ekipo bo to nova dogodivščina na rokometni poti. Smo mladi igralci in verjamem, da je bil prav vsak izredno vesel vpoklica na priprave za sredozemske igre. Zdaj želimo dokazati selektorju, da smo iz pravega testa!" je ob začetku prvih članskih priprav povedal Domen Tajnik. Najkoristnejši rokometaš pretekle sezone Lige NLB je ob tem dodal: "Priprave za nas ne bodo nič novega, saj način dela poznamo že iz mlajših selekcij. Na vsakem treningu in pozneje na sredozemskih igrah bomo skušali pokazati največ, česar smo sposobni."

Izbrana vrsta bo v Zrečah opravila večji del priprav na sredozemske igre. Iz standardne baze se bo preselila le v zadnjih treh dneh, med 20. in 22. junijem, ko bodo trenirali v Kranjski Gori. V Alžirijo se bodo podali v četrtek, 23. junija.

"Sredozemske igre so za trenerja možnost, da na igrišču opazuje nove igralce. Na priprave smo povabili generaciji, ki do zdaj še nista imeli možnosti za dokazovanje na večjih članskih tekmovanjih. Gre za zmes rokometašev generacije 1998, ki je postala evropski prvak, in dve leti mlajših, ki je zaradi epidemije ostala brez možnosti za dokazovanje na velikem tekmovanju," je povedal Zorman in dodal: "Ta reprezentančna akcija je naša reprezentančna naložba v prihodnost. Videli bomo, kako se bodo fantje odzvali in kdo od zbranih bi nam v prihodnosti lahko pomagal na najvišji ravni tekmovanj."

Slovenski rokomet je na sredozemskih igrah že pustil pečat. Leta 1993 je moška reprezentanca osvojila bronasto kolajno, kar je bila prva kolajna slovenskih reprezentanc v kolektivnih športih na največjih tekmovanjih. Na zadnji izvedbi leta 2018 v Tarragoni so bili Slovenci peti.
Zormanovo izbrano vrsto v Afriki v predtekmovalni skupini A čakajo tekme s Srbijo, Tunizijo, Egiptom in Italijo.

Spored slovenskih tekem na sredozemskih igrah, ponedeljek, 27. junija, ob 10.00:
SLOVENIJA – SRBIJA

Torek, 28. junija, ob 12.00:
TUNIZIJA – SLOVENIJA

Petek, 1. julija, ob 12.00:
SLOVENIJA – EGIPT

Petek, 1. julija, ob 12.00:
ITALIJA – SLOVENIJA