Tjaša Stanko je bila s šestimi goli najučinkovitejša strelka slovenske izbrane vrste. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko je bila s šestimi goli najučinkovitejša strelka slovenske izbrane vrste. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so si že v uvodnih minutah priigrale zaostanek, nato pa tekmicam ves čas gledale v hrbet. Semafor je tako v 15. minuti kazal 10:4. Še gol več je ekipi ločil osem minut pozneje (15:8), zato je selektor Uroš Bregar vzel minuto odmora.

Ta je obrodila sadove, saj so njegove izbranke zaigrale veliko bolje. Elizabeth Omoregie je v predzadnji minuti prvega polčasa znižala zaostanek na štiri zadetke (16:12), do glavnega odmora pa sta nato obe reprezentanci dosegli en zadetek (17:13).

Po vrnitvi na igrišče so bile ob koncu 33. minute Slovenke z golom Ane Abine še korak bližje tekmicam (18:15), a nato z lastnimi napakami v napadu in zgrešeno sedemmetrovko znova dopustile Nizozemkam, da so te lažje zadihale.

Sorodna novica Slovenke konec tedna dvakrat z Nizozemkami

Slovenke prišle na -4
V nadaljevanju je prednost Nizozemk nekajkrat še skopnela na štiri zadetke. Zadnjič je bilo tako dobrih 20 minut pred koncem, ko je z dvema zaporednima zadetkoma Barbara Lazović znižala na 18:22. A gostiteljice so nato znova uporabile preverjen načrt. Napake v igri Slovenk, ki so zaradi tretje dvominutne kazni v 46. minuti ostale brez Nataše Ljepoja, so kaznovale z zadetki iz hitrih nasprotnih napadov, se znova oddaljile in tekmo mirno pripeljale h koncu.

V slovenski vrsti je bila s šestimi zadetki najboljša Tjaša Stanko, pet jih je dodala Ana Gros. Ob debiju za reprezentanco je krstni zadetek dosegla tudi Nuša Fegic.

"To je bila naša prva tekma po evropskem prvenstvu. Na njej smo želeli izpiliti nekaj taktičnih zamisli, ki smo jih uigravali na treningih. Delno nam je to dobro uspevalo, delno ne," je o tekmi povedala Tjaša Stanko.

Za Slovenijo je krstno tekmo igrala Nuša Fegic, po njej pa je dejala: "Izredno sem vesela, da sem dobila priložnost prvič zaigrati za reprezentanco in da sem dosegla tudi prvi zadetek. Nizozemska je rokometna velesila. Tekma je bila zanimiva. Morale bomo popraviti še kar nekaj zadev."

Reprezentanci se bosta v nedeljo ob 16.00 pomerili še enkrat.

PRIPRAVLJALNI TEKMI

DEN BOSCH, Nizozemska

NIZOZEMSKA - SLOVENIJA 35:27 (17:13)

Slovenija: Hrovatič, Pandžić, Stanko 6, Gros 5 (1), Čopi 1, Beganović 3, Omoregie 2, Ljepoja 1, A. Abina 1, E. Abina 2, Lazović 3, Fegic 1, Klemenčič 1, Svetik, Jurič 1.

Nedelja ob 16.00:
NIZOZEMSKA - SLOVENIJA