Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji velenjski trener Branko Tamše je lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev, saj so vodili skozi celotno srečanje, razpoloženi so bili v napadu, agresivni pa v obrambi.

Veliko bolje je bila naša igra videti v Velenju, čeprav se mi zdi, da tudi danes nismo odigrali slabo. Na tekmo smo se dobro pripravljali, ampak tekme nismo odigrali dovolj kvalitetno, da bi se na koncu veselili zmage.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja

V prvem polčasu so vodili največ za šest golov, tolikšna je bila razlika tudi ob polčasu (14:8). V drugem polčasu so varovanci Zorana Jovičića začeli obetavno, po golih Tilna Sokoliča in Ibrahimu Haseljića so zaostajali le še za dva gola (16:14). A minuta odmora, ki jo je vzel Tamše, je hrvaški ekipi dala nov zagon, s serijo 5:0 so znova povišali vodstvo (19:14). Velenjčani so se v nadaljevanju približali na tri gole zaostanka, a potem so se gostitelji "odlepili", ob koncu tekme pa so prišli do najvišje prednosti devetih golov (30:21).

Pri Nexeju je bil z devetimi goli najboljši Halil Jaganjac, Andraž Velkavrh je dodal gol, Miha Kavčič pa dva. Pri Gorenju je šestkrat zadel Ibrahim Haseljić, petkrat pa Tilen Sokolič, ki je bil štirikrat uspešen tudi s sedmih metrov.

Nexe s četrto zmago še naprej zaseda vrh v skupini C. Velenjčani so na četrtem mestu.

Tamše se je oddolžil Jovičiću za edini poraz

EVROPSKA LIGA (M), SKUPINA C, 5. krog

NEXE NAŠICE - GORENJE VELENJE
31:23 (14:8)

Nexe Našice: Kuzmanović, Vejin 1, Car, Greganić, Jelinić 5 (1), Vida, Velkavrh, Severec 2, Godec, Moslavac, Tomić 2, Melić 8 (4), Jaganjac 9, M. Kavčič 2, Markušić 1, Pribetić.

Gorenje Velenje: Haseljić 6, Tajnik, Verboten, Velić 1, Starc, Miklavčič 1, Drobež, Sokolič 5 (4), Šiško 2, Grmšek 1, Taletović, Slatinek Jovičić 2, Predović 2, A. Kavčič 3, Ravnikar.

Sedemmetrovke: 5/6; 4/4.
Izključitve: 6 minut; 10 minut.
1200 gledalcev.


MAGDEBURG - LOGRONO LA RIOJA
33:31 (16:15)

SÄVEHOF - PAUC (FRA)
33:31 (18:14)

Vrstni red: Nexe Našice 8, Magdeburg 7, Sävehof 6, La Rioja in Gorenje Velenje po 3, Pauc 1 točka.