Tjaša Stanko se vrača v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko se vrača v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

23-letna Mariborčanka je v dresu tigric v dveh sezonah dosegla 112 zadetkov, preden je prestopila v hrvaško Podravko, od tam pa odšla k francoskim prvakinjam v Metz. V Ljubljano se leva zunanja igralka vrača za dve sezoni.

Ob Dragani Cvijić in podaljšanju pogodbe z Oceane Sercien Ugolin je Tjaša Stanko del načrta, v katerem je glavni fokus sestaviti ekipo, ki bo kandidirala za najvišja mesta v Evropi. Krimovke so bile evropske prvakinje v letih 2001 in 2003. Še trikrat so igrale v finalu, nazadnje leta 2006.

Vračam se tja, kjer sem prvič zaigrala v Ligi prvakinj. Vesela sem, da bom del vizije Krima Mercatorja za prihodnost. Moja želja je nadgraditi in izboljšati svoje znanje v vseh segmentih igre ter s svojim prispevkom pomagati ekipi pri doseganju in izpolnjevanju ciljev, ki jih bomo zastavili," je povedala slovenska reprezentantka.

Izjemno nas veseli, da bomo po dveh sezonah v tujini Tjašo Stanko pripeljali v Ljubljano. Ponosni smo, da bo dres Krima Mercatorja nosila vsaj dve sezoni. Gre za eno najboljših slovenskih igralk, pravo profesionalko v odnosu do dela in kluba. Prepričana sem, da bo ena glavnih nosilk igre v projektu, ki smo ga zastavili ob 20. obletnici prvega evropskega naslova. Skupaj s Cvijićevo in Sercien Ugolinovo to pomeni začetek poti med najboljše na stari celini. To, da se rokometašice vračajo, pomeni, da smo na dobri poti in da jim nudimo prave pogoje za njihovo napredovanje in razvoj," je povedala športna direktorica Krima Deja Ivanović.