Celjske rokometaše čaka za uvod letošnje evropske sezone gostovanje na Danskem. Foto: BoBo
Celjske rokometaše čaka za uvod letošnje evropske sezone gostovanje na Danskem. Foto: BoBo

Prvi tekmi v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini bosta 28. ali 29. avgusta v Sloveniji, povratni pa 4. ali 5. septembra na Danskem.

Še teden dni čakanja za Velenjčane

Gorenje Velenje, v pretekli sezoni slovenski prvak, si je že zagotovil nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Zasedba iz Šaleške doline bo v sezoni 2021/22 morda nastopila v Ligi prvakov, njen nastop v elitnem tekmovanju je odvisen od Vardarja iz Skopja, ki je zaradi slabega finančnega položaja pod drobnogledom EHF.

Nastop v skupinskem delu si bo zasedba iz Severne Makedonije izborila le v primeru plačila garancijskega pologa, milijona evrov, ki ga mora poravnati do 27. julija, v nasprotnem primeru bo mesto med rokometnimi elitneži zapolnila slovenska zasedba.

V bobnu tudi Ormož in Mlinotest

V avstrijski prestolnici sta bila v bobnih še dva slovenska kluba, oba bosta svoje nastope začela v drugem krogu Evropskega pokala. Rokometaši ormoškega Jeruzalema se bodo pomerili z zmagovalcem islandsko-češkega obračuna Selfoss ‒ Koprivnice, rokometašice Mlinotesta pa s švedskim Kristianstadom. Prvi tekmi drugega kroga bosta 16. ali 17. oktobra, povratni pa 23. ali 24. oktobra.