Tako je določil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze. Dolenjsko zasedbo torej v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini najprej čaka pot v Lizbono, kjer bo 29. ali 30. avgusta prva tekma. Povratni dvoboj bo 5. ali 6. septembra v Trebnjem.

"Dobili smo težko gostovanje na drugem koncu Evrope. Menim, da je vsak tekmec v tem pokalu premagljiv. V tekmo bomo krenili na zmago. Zdaj bo treba narediti še načrt za pot do Portugalske v času koronavirusa," je po dunajskem plesu kroglic dejal trener Uroš Zorman.

Zadnjo tekmo na takšni ravni je Trimo Trebnje odigral 20. februarja 2010, ko je v tretjem krogu pokala EHF moral priznati premoč španskemu Aragonu.

V skupinski del Evropske lige so se že uvrstili španski Ademar Leon, francoski Nimes, nemški Magdeburg, madžarska Tatabanya, makedonski Eurofarm Pelister, poljska Wisla Plock, romunski Dinamo Bukarešta, ruski Čehovski medvedi, švicarski Kadetten Schaffhausen, slovaški Tatran Prešov, švedski Alingsas in turški Bešiktaš, v drugi krog pa francoska Fenix Toulouse in Montpellier, nemška Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen, hrvaški Nexe Našice, danski GOG Gudme, španski Benidorm, madžarski Balatonfüred in portugalski Sporting Lizbona.