Nedeljske nasprotnice Krima so na 13 tekmah izgubile le enkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Nedeljske nasprotnice Krima so na 13 tekmah izgubile le enkrat. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke imajo deset točk, toliko kot nemški Bietigheim, ki pa ima ob enakem medsebojnem razmerju veliko boljšo razliko v golih in igra doma proti Baniku. Čehinje so izgubile vseh 13 srečanj. Brest ima dve točki več in slabše razmerje na medsebojnih tekmah.

"Glede na nabor igralk ekipe iz Bukarešte me ne preseneča, da zasedajo sam vrh skupine A. Imajo res kakovostno zasedbo, ki je skozi vseh trinajst krogov pokazala svojo stabilnost in potrdila vlogo favoritinj," je povedal trener Krimovk Goran Adžić.

"Že od začetka smo se zavedali, da bodo o napredovanju v osmino finala odločale zadnje tekme. Priprave niso bile zahtevne, saj vemo, da je pred nami obračun za biti ali ne biti," je poudarila kapetanka Krima Barbara Lazović.

"Za nami je vse prej kot enostavna sezona. Bilo je veliko odrekanj, trdega dela, znoja in solz, zato smo zelo motivirane. Prepričana sem, da smo sposobne pokazati takšno predstavo, kot nam je uspela proti Bietigheimu na domačem parketu, čeprav so naše tokratne tekmice na vrhu lestvice," je še dodala kapetanka.

"Proti ekipi Bukarešte smo že pred sezono odigrale dve prijateljski tekmi, ki sta pokazali, da so Romunke zagotovo favoritinje za osvojitev evropske krone. Zavedamo se, kaj nam prinaša nedeljski dvoboj, hkrati pa sem prepričana, da bomo pokazale naš karakter. Ekipa bo dala od sebe svoj maksimum," je prepričana Jovanka Radičević.

Dvoboj med Krimom in Bukarešto bo v Areni Stožice na sporedu v nedeljo ob 14.00, ob isti uri bo tudi tekma BietigheimBanik Most. Že dan prej se bo Brest meril s Kristiansandom, ko bo že jasno, koliko možnosti za napredovanje imajo Ljubljančanke.

LIGA PRVAKINJ
SKUPINA A, 14., zadnji krog

Nedelja ob 14.00:
KRIM MERCATOR – BUKAREŠTA
BIETIGHEIMBANIK MOST

Sobota ob 16.00:
ODENSE – FERENCVAROS

Ob 18.00:
BREST – KRISTIANSAND

Vrstni red: Bukarešta 22, Kristiansand 21, Odense 16, Ferencvaros 13, Brest 12, Bietigheim in Krim po 10, Banik 0 točk.