Blaž Blagotinšek, član madžarskega prvaka , bo eden od šestih Slovencev na zaključnem turnirju v Kölnu. Foto: EPA
Blaž Blagotinšek, član madžarskega prvaka , bo eden od šestih Slovencev na zaključnem turnirju v Kölnu. Foto: EPA

Po odločitvi evropske krovne zveze so se na zaključni turnir v Nemčiji prebili Barcelona, PSG, Kiel in Veszprem, ki so bili do marčevskega izbruha pandemije koronavirusne bolezni 19 najboljši v obeh skupinah elitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

V Kölnu tudi šest Slovencev
Slovenske barve v Lanxess Areni v Kölnu bo konec leta zastopalo šest rokometašev. Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc igrajo za Barcelono, Miha Zarabec za Kiel, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek pa za Veszprem.

V osmino finala v sezoni 2019/20 so se prebili tudi igralci Celja Pivovarne Laško, dvoboja proti poljskemu rokometnemu velikanu Vive Kielce pa sta bila odpovedana, tako kot druge tekme Dinamo Bukarešta – PSG, Wisla Plock – Veszprem, Vardar Skopje – Pick Szeged, Porto – Aalborg in Flensburg-Handewitt – Montpellier.

ROKOMET (M), LIGA PRVAKOV

ZAKLJUČNI TURNIR ZA SEZONO 2019/20

KÖLN, polfinale

Ponedeljek, 28. decembra:
KIEL – VESZPREM

BARCELONA – PSG

Finale bo v torek, 29. decembra.

Čile kot zadnji na svetovno prvenstvo v Egiptu
Medtem pa je Mednarodna rokometna zveza (IHF) sporočila, da je Čile zadnji udeleženec moškega svetovnega prvenstva, ki bo med 13. in 31. januarjem prihodnje leto v Egiptu. Na zaključnem turnirju bo nastopila tudi Slovenija, njene tekmice v skupinskem delu so Rusija, Belorusija in Južna Koreja.

Po prvotnem načrtu bi se Čile in Urugvaj za zadnjo vozovnico za SP morala pomeriti z dvema reprezentancama iz Srednje Amerike, a je bil ta turnir zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 odpovedan. IHF je nato – po pogovoru z južnoameriško zvezo – na zaključni turnir povabil Čile.

Na prvenstvu 32 reprezentanc, Slovenija v skupini z Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo
Prvič v zgodovini rokometa bo v Egiptu nastopilo 32 namesto dozdajšnjih 24 reprezentanc. Pred kratkim so se "v interesu rokometa" brez boja na SP uvrstili tudi rokometaši ZDA. V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Zelenortski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.