Gorenje začenja evropsko pot. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje začenja evropsko pot. Foto: www.alesfevzer.com

Magdeburg je konec prejšnjega tedna v Savdski Arabiji osvojil prvo mesto na klubskem svetovnem prvenstvu in je trenutno vodilna ekipa nemškega prvenstva. Od leta 2013 je član ekipe tudi nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Marko Bezjak, ki je bil ideolog igre velenjskega moštva med letoma 2008 in 2013.

V skupini C poleg Gorenja in Magdeburga nastopajo še švedski Sävehof, španska La Rioja, hrvaški Nexe Našice in francoski Pauc. Štiri najboljše ekipe se bodo uvrstile v izločilne boje, zadnji dve pa končali nastope v tem tekmovanju.

"Veseli smo, da je Gorenje del tako imenitne evropske družbe. Nemška ekipa v Rdečo dvorano prihaja kot absolutna favoritinja, a naredili bomo vse, da se prikažemo v čim boljši luči in dostojno zastopamo barve našega kluba. Pričakujem lepo tekmo, prepričan sem, da se obeta pravi praznik rokometa," je dejal primorski strokovnjak na velenjski klopi Zoran Jovičić.

"Vsi si želimo, da ne bi bili samo udeleženci v tem tekmovanju. Naša želja je, da pokažemo dobre predstave, naša mlada in neizkušena zasedba pa pridobi čim več izkušenj proti vsem močnim in kakovostnim tekmecem v naši skupini," je dejal 38-letni veteran v velenjski ekipi David Miklavčič.

"Pričakujem tekmo z veliko tempa in golov. Tudi Velenje goji hitro igro tako kot mi. Upam pa, da bomo na koncu uspešnejši in bomo osvojili prvi dve točki. Lahko pa zagotovim, da Velenjčanov ne bomo podcenjevali," je v pogovoru za spletno stran velenjskega kluba dejal Bezjak.

Za nastop v Evropski ligi sta se potegovala tudi Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje, za oba slovenska kluba sta bila v prvem krogu usodna danska predstavnika GOG Gudme oziroma Holstebro.

Rokometaši Gorenja v Evropski ligi želijo presenetiti favorizirani Magdeburg

EVROPSKA LIGA (M)
SKUPINA C, 1. krog

Torek ob 18.45:
GORENJE VELENJE - MAGDEBURG
PAUC (FRA) - NEXE NAŠICE
SÄVEHOF - LOGRONO LA RIOJA