Rokometaše Gorenja čaka težek obračun proti Našicam. Foto: RK Gorenje Velenje
Rokometaše Gorenja čaka težek obračun proti Našicam. Foto: RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometaši bodo po porazu na Danskem v domači dvorani gostili Nexe Našice. Hrvaška ekipa se je v glavni del uvrstila po izjemnih predstavah v skupinskem delu. S petimi zmagami in zgolj enim porazom je zasedla prvo mesto v skupini D in v drugi del tekmovanja prenesla dve točki.

Na prvi tekmi glavnega dela so Hrvati tesno premagali švedski Sävehof z 29:28, pred tekmo z Velenjčani pa je javnost presenetila novica, da slovenski strateg Branko Tamše zapušča klop hrvaškega podprvaka. Klub je v nedeljo, 18. februarja, novico o sporazumni prekinitvi pogodbe sporočil na družbenih omrežjih.

"Vstopili smo v ritem tekem torek – sobota, in menim, da smo ta ritem, ki ga prej dva meseca ni bilo, končno 'dobili v noge'. Na Danskem smo odigrali slabo tekmo, in naša želja je v torek popraviti vtis," je o prihajajočem izzivu v sporočilu za javnost dejal velenjski rokometaš Ibrahim Haseljić.

"Tekma proti Našicam bo težka in obenem dober kazalnik, ali smo se sposobni enakovredno meriti z ekipami v vzponu. Želim si polno dvorano in glasne navijače, ki nam bodo pomagali do prve zmage v glavnem delu lige Evropa," je dodal Haseljić.

Trener domačih Zoran Jovičić je prepričan, da je vsaka evropska tekma zanje praznik rokometa. "Ogromno smo naredili že s tem, da smo prišli med 16 najboljših ekip. Pričakujem zelo težko tekmo, potrudili se bomo držati korak z Našicami, ki veljajo za favorita," je dejal velenjski trener.

Drobež podaljšal pogodbo do leta 2026
Vodstvo kluba je sporočilo, da je podaljšalo pogodbo z Jernejem Drobežem. 24-letni reprezentančni krožni napadalec je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.

Drobež je rokometno pot začel prav v velenjskem klubu, ko se je v sezoni 2011/12 pridružil selekciji mlajših dečkov. Članski dres je prvič oblekel v sezoni 2017/18. Od takrat je stalni in ključni člen članskega moštva.

"Iz sezone v sezono dokazuje, da je izjemno pomemben član črno-rumene družine. S svojo željo, borbenostjo in srčnostjo je postal izjemen igralec in nepogrešljiv del velenjske članske ekipe," so zapisali pri Gorenju iz Velenja.

"Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe s klubom, kjer sem začel svojo rokometno pot. Dal bom vse od sebe, da nam skupaj uspe uresničiti vse zastavljene cilje in še naprej razveseljevati domače navijače," je za klubsko spletno stran dejal 195 cm visoki Drobež.


GLAVNI DEL, skupina II, 2. krog, torek ob 18.45:
GORENJE - NEXE

SÄVEHOF - SKJERN (DAN)

Vrstni red: Nexe in Skjern po 4, Sävehof 3, Gorenje 1 točka.

Prvouvrščeni se uvrsti v četrtfinale, drugi in tretji pa v kvalifikacije za četrtfinale.