Peter Šiško je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Gorenja. Foto: Jan Gregorc
Peter Šiško je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Gorenja. Foto: Jan Gregorc

Pri Švicarjih je bil s 14 goli, od tega sedmimi s sedmih metrov, najučinkovitejši Leopold, pri Gorenju pa je Peter Šiško dosegel osem golov, Tilen Sokolič in Matic Verdinek sta jih dodala po šest.

Velenjčani so v prvem polčasu vodili že za pet golov, a so jih gostitelji predvsem po zaslugi razpoloženega Lepolda do polčasa skorajda ujeli.

Winterthur je v drugem delu hitro povedel z 19:18, v nadaljevanju pa so v igri gol za gol prvi do občutne prednosti prišli Velenjčani, ki so 12 minut pred koncem povedli z 29:26. V napadu je sledil osemminutni strelski mrk s številnimi tehničnimi napakami. Domači so posledično dobre štiri minute pred koncem povedli s 30:29, nato z 32:30.

V napeti končnici so imeli Velenjčani priložnost, da vsaj izenačijo in zapečatijo drugi del tekmovanja, a se znova niso znašli. Podobno kot proti Cuenci pretekli teden so bili poraženi, potem ko so po novi tehnični napaki zapravili zadnji napad in ostali še brez osvojene točke na letošnjih evropskih gostovanjih.

"V prvem polčasu smo v napadu odigrali zelo dobro, v obrambi pa smo imeli težave. Spet smo odigrali drugače od dogovorjenega. Borili smo se celotno tekmo, ampak po vodstvu zapravili priložnost za zmago. Očitno je ta ekipa še vedno nezrela in še ni pripravljena za takšen ritem. Na koncu smo imeli napad za izenačenje, ampak nam je zmanjkalo poguma. Glave moramo dvigniti in iti naprej," je dejal trener Velenjčanov Zoran Jovičić.

Gorenje v Švici klonilo po dramatični končnici

EVROPSKA LIGA (M)

SKUPINA C, 5. krog

WINTERTHUR - GORENJE 32:31 (17:18)

Pfadi Winterthur: Wipf, Ahmetašević, Mierzwa, Dragašević 4, Rellstab 4, Heer, Jud 1, Moreira Rodriguez 2, Bühlmann, Morros, Sadok 1, Ruh 1, Leopold 14 (7), A. Lioi 1, Rinderknecht, L. Lioi 4.

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Haseljić 5, Pipp 1, Pajt, Velić 1, Maričić, Drobež, Sokolič 6, Verdinek 6, Šiško 8, Tajnik, Slatinek Jovičič 3, Mlivić, Predović 1.

Sedemmetrovke: Pfadi Winterthur 7 (10), Gorenje Velenje 1 (0).

Izključitve: Pfadi Winterthur 4, Gorenje Velenje 10 minut.


SÄVEHOF - CUENCA (ŠPA) 40:27 (21:9)

Vrstni red: Sävehof 10, Gorenje in Winterthur po 4, Cuenca 2 točki.