Igralci Gorenja se bodo po torku popolnoma posvetili državnemu prvenstvu, kjer se borijo za naslov. Imajo dve točki manj od vodilnega Trima, a morajo odigrati še preloženo tekmo z Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Igralci Gorenja se bodo po torku popolnoma posvetili državnemu prvenstvu, kjer se borijo za naslov. Imajo dve točki manj od vodilnega Trima, a morajo odigrati še preloženo tekmo z Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Zorana Jovičića so se med najboljših šestnajst ekip Evropske lige uvrstili z drugim mestom v skupini C, kjer so moči merili s švedskim Sävehofom, špansko Cuenco in švicarskim Winterthurjem.

Dve zmagi in en remi so bili dovolj za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, v katerem so se merili še z Nexe Našicami in Skjernom. V glavnem delu tekmovanja so najprej visoko izgubili proti Skjernu (31:45), nato remizirali s hrvaško ekipo (27:27), z istim tekmecem pa so nato izgubili s 27:34 ter ostali brez možnosti za izločilne boje.

"Pred nami je še zadnja evropska tekma proti izjemno močnemu nasprotniku. Zadnja tekma državnega prvenstva nas je izžela, zato bo na tekmi Evropske lige potrebna večja rotacija igralcev. Vsak v ekipi bo moral dati svoj prispevek in verjamem, da bodo fantje na igrišču pokazali svoj maksimum," pred torkovim obračunom razmišlja Jovičić.

Skjern trenutno zaseda šesto mesto v danski prvi ligi. Njihov najmočnejši adut je 22-letni Viktor Bergholt, ki je to sezono Evropske lige dosegel 53 zadetkov. Tri zadetke več je na velenjski strani dosegel Tilen Sokolič.

Drobež: Na prvi tekmi nismo bili pravi v nobenem segmentu igre
"Po tekmi z Ribnico v državnem prvenstvu časa za pripravo ni veliko. Začeli smo regeneracijo in priprave na nasprotnika. Želimo si popraviti vtis s prve tekme, kjer nismo bili pravi v nobenem segmentu igre. Verjamem, da bo tekma težka. Od nas se lahko pričakuje boj, saj se od Evropske lige poslavljamo pred domačimi navijači," je dejal krožni napadalec Velenjčanov Jernej Drobež.


Glavni del, skupina II, 4. krog, torek ob 18.45:
GORENJE VELENJE – SKJERN

SÄVEHOFNEXE

Vrstni red: Nexe 7, Skjern 6, Sävehof 5, Gorenje Velenje 2 točki.

Prvouvrščeni se uvrsti v četrtfinale, drugi in tretji pa v kvalifikacije za četrtfinale.