Zoran Jovičić. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Jovičić. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Zoran Jovičić je že pred časom priznal, da sta tako Skjern kot Nexe, preostala tekmeca v tem delu tekmovanja, korak pred njimi in velika favorita za preboj v četrtfinale. To se je pokazalo tudi danes, ko je danska zasedba z izjemo uvoda vodila večino tekme in hitro prišla tudi do precejšnje prednosti.

Velenjčani so tekmo dobro začeli in povedli z 1:3, a so korak držali le nekje do 10. minute. Danci so v naslednjih petih minutah naredili razliko in pobegnili na 12:7. Nalet domačih se je nadaljeval, na začetku 28. minute je Viktor Bergholt zadel že za 21:12, nato pa je do konca prvega polčasa Gorenju le uspelo malce zmanjšati zaostanek.

Drugi polčas so začeli s šestimi zadetki zaostanka, ga nato zmanjšali na pet, vendar so Danci hitro znova ujeli pravi ritem, tako da je prednost že v 35. minuti spet znašala osem golov. Hitro je ta poskočila tudi na +10, tako da je bil zmagovalec znan že precej pred koncem obračuna.

Pri Gorenju je bil najboljši strelec Enej Slatinek Jovičić s sedmimi zadetki, pri gostiteljih pa so po devetkrat zadeli Rebelo Nazare, Viktor Bergholt in nekdanji igralec Gorenja Senjamin Burić.

Gorenje tekma drugega kroga čaka čez en teden, ko bodo doma gostili Nexe Našice.

"Nismo imeli energije, kar se je videlo od samega začetka tekme. Nismo upoštevali niti stvari, za katere smo se dogovorili. Med tekmo smo zaradi poškodbe ostali še brez Urbana Pippa in Petra Šiška, priložnost za igro so tako dobili tisti z manjšo minutažo. Danci so zasluženo slavili zmago, mi pa misli usmerjamo na tekmo proti Svišu," je povedal Jovičić.

Danci napolnili mrežo Velenjčanov

Evropska liga, glavni del

Skupina II, 1. krog

SKJERN (DAN) − GORENJE 45:31 (22:16)

Skjern: Bonde, V. Bergholt 9, Burić 9, Pettersen, Nazare 9, Gaudin 3, E. Bergholt 2, Mikkelsen 2, Winkler 1, Vinther 5, Jönsson 2, R. Rasmussen, J. Rasmussen 1, Würtz, Bjergfelt 2, Troelsen.

Gorenje: Skok, Haseljić, Pipp 1, Velić 2, Maričič 1, Drobež, Tatar 3, Sokolič 6, Verdinek 4, Šiško 1, Jezernik 3 (3), Tajnik 1, Taletović, Slatinek Jovičić 7, Predović 1, Hriberšek 1.

7-metrovke: 0/0; 3/4

Izključitve: 8 min; 2 min


NEXE − SÄVEHOF 29:28 (16:13)

Nexe in Skjern po 4, Sävehof 3, Gorenje 1 točka.

Prvouvrščeni se uvrsti v četrtfinale, drugi in tretji pa v kvalifikacije za četrtfinale.