Slovenski selektor Ljubomir Vranješ se je lahko le nasmejal ob res nenavadni odločitvi Evropske rokometne zveze. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ se je lahko le nasmejal ob res nenavadni odločitvi Evropske rokometne zveze. Foto: www.alesfevzer.com

Konec decembra so vsa klubska tekmovanja prekinjena, saj se reprezentance pripravljajo na velika tekmovanja, ki vsako leto potekajo januarja. 27. svetovno prvenstvo bo na sporedu od 14. do 31. januarja v Egiptu.

Sklepni turnir štirih najboljših moštev bo v Kölnu, ki od leta 2010 gosti sklepni del elitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Finalni del Lige prvakov je bil po prvotnem programu predviden 30. in 31. maja, po pandemiji novega koronavirusa pa so ga nato preložili na 22. in 23. avgust.

Konec decembra bo nova rokometna sezona že na sredini. Potekala bo že nova sezona Lige prvakov, ekipe pa bodo v drugačnih zasedbah.

"Ne vem, ali so imeli zabavo in se nato odločili. Ne vem, kako lahko sploh sprejmejo tako odločitev. Veliko igralcev bo menjalo klube. Sander Sagosen bo šel iz Pariza v Kiel. Kje bo potem igral? Tudi če bodo igrali decembra, to ne bo Liga prvakov. To je nekaj, kar so si pri EHF-u izmislili, da bi neki konec tedna služili denar," je v pogovoru za TV Slovenija razlagal selektor Vranješ, ki se je zraven tudi pošteno smejal.

Bo Janc igral za Kielce ali Barcelono?
Blaž Janc se bo iz poljske ekipe Kielce poleti selil v Barcelono. Prav lahko se zgodi, da bi obe ekipi igrali na sklepnem turnirju.

"Ne vemo še, ali bosta osmina finala in četrtfinale sploh na sporedu. Obstaja tudi možnost, da bosta prvi dve ekipi iz obeh skupin uvrščeni na final four. Obstaja še nekaj vprašanj. Zelo verjetno bom z novo ekipo, torej z Barcelono, igral na final fouru. Vsa prvenstva se končujejo in ne vidim smisla, da bi se Liga prvakov odigrala do konca," je poudaril Janc.

V Ligi prvakov se je končal skupinski del tekmovanja. Celjani so se uvrstili v osmino finala, obeh tekem z zasedbo Vive Kielce pa še ni odigral. Drugi pari osmine finala so Dinamo Bukarešta - PSG, Wisla Plock - Veszprem, Vardar Skopje - Pick Szeged, Porto - Aalborg in Flensburg - Montpellier. Barcelona in Kiel sta se neposredno prebila v četrtfinale.

Sporna odločitev: Sklepni turnir rokometne Lige prvakov konec decembra

Osmina finala, prve tekme:
CELJE PIV. LAŠKO - KIELCE
FLENSBURG - MONTPELLIER
PORTO - AALBORG
VARDAR - PICK SZEGED
WISLA PLOCK - VESZPREM
DINAMO BUKAREŠTA - PSG

BARCELONA in KIEL sta že v četrtfinalu.