Gregor Cvijić, ki se je kot trener uveljavil tudi v slovenski prvi ligi, je postal pomočnik selektorja Vranješa. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Cvijić, ki se je kot trener uveljavil tudi v slovenski prvi ligi, je postal pomočnik selektorja Vranješa. Foto: www.alesfevzer.com

"Po olimpijskem turnirju v Berlinu sva se z Urošem Zormanom strinjala, da vsak ubere svojo pot. V zadnjem obdobju sem nato opravil kar nekaj pogovorov s slovenskimi trenerji. Na koncu sem se odločil, da k sodelovanju povabim Gregorja Cvijića, ki je povabilo tudi sprejel," je o menjavi na mestu pomočnika dejal 47-letni Vranješ.

Konec meseca reprezentanco čaka še zadnja akcija, v kateri bo lovila vozovnico za januarsko evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem. "Pred nami so tri odločilne tekme za nastop na evropskem prvenstvu, na katerih moramo potrditi našo vozovnico na Madžarsko in Slovaško, obenem pa si z rezultatom omogočiti tudi čim boljši položaj pred žrebom," meni Vranješ.

Cvijić je nekdanji slovenski reprezentant, ki je barve Slovenije branil tudi na olimpijskih igrah v Sydneyju. Danes 49-letni trener je novembra prevzel moštvo Rika Ribnice. Pred tem je v domovini deloval pri Gorenju, na Slovanu, v Škofji Loki in Škofljici, v tujini pa vodil Borovlje in Bosno. Nekaj časa je bil tudi pomočnik trenerja pri Krimu Mercatorju.

V delo strokovnega štaba bosta v prihodnosti vključena tudi Marko Šibila kot predsednik strokovnega odbora in Klemen Luzar iz Celja Pivovarne Laško, je v izjavi za javnost sporočila rokometna zveza.