Žreb skupin za evropsko prvenstvo bo 28. junija na Dunaju. Foto: www.alesfevzer.com
Žreb skupin za evropsko prvenstvo bo 28. junija na Dunaju. Foto: www.alesfevzer.com

Izjema je le Dean Bombač, ki bo zaradi težav z dihanjem odšel na operacijo nosu, prvič pa je na seznamu vratar Celja Pivovarne Laško Aljaž Panjtar.

"Imel sem nekaj pomislekov glede našega kadra za zadnji tekmi, na koncu pa sem se odločil, da pokličem naše najboljše igralce. Naš prvi cilj je zmaga na prvi tekmi proti Latviji, v tem primeru bi izpolnili primaren cilj in osvojili prvo mesto v skupini, kar bi mi omogočilo, da za drugo tekmo v Kopru malce premešam zasedbo in priložnost ponudim nekoliko manj izkušenim reprezentančnim igralcem, ki pa imajo še vedno dovolj kakovosti za zmago nad Estonci," je dejal Vujović.

Slovenija bo v Latviji gostovala 12. junija, štiri dni pozneje pa bo kvalifikacijski ciklus končala v Kopru proti Estoniji.

Poleg Bombača ima določene zdravstvene težave Jure Dolenec, ki bo po zaključnem turnirju Lige prvakov v Kölnu odšel na krajšo rehabilitacijo kolena, Marko Bezjak pa je zaradi utrujenosti znova odpovedal bližnjo akcijo in razmišlja o dokončnem slovesu od reprezentance.

Vujović vpoklical vse najboljše

Vujovićev seznam

Vratarji: Aljaž Panjtar (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Zagreb) in Rok Zaponšek (Csurgoi);

krilni igralci: Darko Cingesar (Aix-en-Provence), Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Pick Szeged) in
Matic Verdinek (Gorenje Velenje);

zunanji igralci: Nejc Cehte (Hannover), Jure Dolenec (Barcelona), Nik Henigman (Pick Szeged), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek (Veszprem), Jaka Malus, Rok Ovniček (oba Celje Pivovarna Laško), Žiga Mlakar (Wisla Plock), Aleksander Špende (Metalurg Skopje), Aleks Vlah (Zagreb) in Miha Zarabec (Kiel);

krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkerque).

KVALIFIKACIJE ZA EP
SKUPINA 4

Sreda, 12. junija:
LATVIJA - SLOVENIJA
Četrtek, 13. junija:
ESTONIJA - NIZOZEMSKA

Nedelja, 16. junija:
SLOVENIJA - ESTONIJA (Koper)
NIZOZEMSKA - LATVIJA

Vrstni red: Slovenija 8, Latvija 6, Nizozemska 2, Estonija 0 točk.