Veselin Vujović je trenutno brez kluba. Foto: EPA
Veselin Vujović je trenutno brez kluba. Foto: EPA

Rokometnega trenerja je zmotila napoved o vnovični uvedbi policijske ure v Srbiji, kar je privedlo do množičnih protestov in nasilja, poroča hrvaški portal Index.hr.

"Na dan, ko je predsednik Vučić znova namignil možnost o uvedbi karantene in policijske ure, mi je počil film in sem rekel: 'Nisi ti lastnik mojega življenja'," je Vujović povedal za Direktno.rs.

"Če Vučić uvede diktaturo, ga bodo državljani kaznovali. Od mene si zahteval, naj ohranim socialno distanco, in sem jo ohranjal, od četrtka do ponedeljka nisem izstopil iz hiše, to sem upošteval. Zaradi policijske ure nisem smel v svojo počitniško hišo po zdravila, obenem pa so se po mestu smeli gibati sumljivi ljudje. Nato so nenadoma odpravili policijsko uro in vse zaščitne ukrepe. Ko je bilo volitev konec, so ljudi začeli kriviti za stopnjevanje epidemije koronavirusa. No, jaz bom prvi, ki ne bo sprejel nove policijske ure in karantene," je bil nekdanji slovenski selektor brez dlake na jeziku.

Vujović meni, da si Srbi zaslužijo boljšega predsednika od Aleksandra Vučića. "Pogosto sem odsoten iz države in verjamem, da bi ljudje, ki tukaj jedo kruh, morali sami odločati o svoji usodi. Morali bi jim dovoliti svobodne in poštene volitve. Želim si, da imajo vsi otroci, seveda tudi moji, svojo prihodnost v Srbiji. Za to se zavzemam," je svojo politično vizijo predstavil nekdanji slovenski rokometni selektor, ki je trenutno v Šabcu.