Hampus Wanne je bil z osmimi zadetki najboljši strelec tekme v Flensburgu. Enega manj je sicer dosegel drugi najboljši strelec tekme, celjski Branko Vujović. Foto: EPA
Hampus Wanne je bil z osmimi zadetki najboljši strelec tekme v Flensburgu. Enega manj je sicer dosegel drugi najboljši strelec tekme, celjski Branko Vujović. Foto: EPA

Potem ko so Celjani večji del tekme lovili nasprotnika ‒ ta je vodil že s prednostjo +5 ‒, so ga štiri minute pred koncem vendarle ujeli, ko je z devetih metrov zadel Josip Šarac za 25:25.

Sledila je napeta končnica pred polno dvorano Flens Arene. Najprej so Nemci izsilili sedemmetrovko, ki jo je izkoristil Wanne. Na drugi strani je Rok Ovniček zavrtinčeno žogo poslal mimo leve vratarjeve vratnice, a to za "pivovarje" še ni bilo usodno, saj so tudi gostitelji naslednji napad zapravili.

Dvojni strelski mrk

Celjani ob koncu prvega polčasa slabe štiri minute niso dosegli zadetka, v nadaljevanju pa mreže niso zatresli kar šest minut zapored.

Izid je vendarle na 26 poravnal Tilen Kodrin, Flensburg pa je zapravil še en napad, tako da so imeli Celjani celo priložnost za vodstvo ‒ prvo po uvodnih minutah tekme ‒, a je bosanski vratar Benjamin Burić Šarcu, ki je poskusil iz protinapada, preprečil veselje.

Ko je že kazalo, da se bosta utegnili ekipi raziti brez zmagovalca, pa so sodniki nekaj sekund pred iztekom srečanja pokazali na sedemmetrovko, s katere je Hampus Wanne žogo od desne vratnice Klemna Ferlina poslal v mrežo in odločil zmagovalca.

Žalostni smo, saj smo znova naredili vse, da bi na tekmi zmagali. Znova nas je ena žoga, en strel na vrata, ločil od zmage.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

Ocvirk: Zmanjkalo nam je malce sreče
"Žalostni smo, saj smo znova naredili vse, da bi na tekmi zmagali. Znova nas je ena žoga, en strel na vrata, ločil od zmage. V prvem polčasu nismo bili pravi, bili smo premalo odločni, posledično pa delali preveč tehničnih napak. Preveč je bilo poizkusov podaj na krožnega napadalca, saj so bili zunanji igralci premalo nevarni in ni bilo dovolj prostora. To nas je pokopalo, a smo se uspeli po drugem polčasu vrniti. Verjeli smo v svoje sposobnosti in mislim, da smo v drugem delu pokazali našo najboljšo igro do zdaj. V zaključku pa nam je zmanjkalo malce sreče," je po tekmi dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

"Pivovarj" v Ligi prvakov zdaj čakata še dve tekmi. Najprej bodo 24. februarja gostili bogati PSG, 3. marca pa jih čaka še gostovanje v Skjernu.

Liga prvakov, skupina B, 12. krog:

FLENSBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
27:26 (16:12)

Flensburg: Burić, Bergerud, Karlsson, Golla, Hald Jensen 1, Glandorf 2, Svan 5, Wanne 8, Jeppsson 2, Joendal, Steinhauser, Zachariassen, Johannessen, Lauge Schmidt 5, Röd 4.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 7, Jurečič, Kljun, Razgor 1, Ovniček 2, Marguč 1, Šarac 2, Nenadić, Accambray 2, Kodrin 2, Horžen, Makuc 4, Anić 2, Bećiri 3.

Sedemmetrovke: 3/5; 4/5
Izključitve: 2 min; 6 min

SKJERN - NANTES
32:34 (17:15)
Grebenc brez gola za Skjern.

PICK SZEGED - MOTOR ZAPOROŽJE
30:29 (12:15)
Šoštarič 9, Bombač 3, Gaber brez gola za Szeged.

PARIS SG - ZAGREB
33:28 (19:13)
Potočnik 2, Vlah brez gola za Zagreb.

Vrstni red: PSG 22, Pick Szeged 19, Flensburg 12, Nantes 11, Zagreb 10, Motor Zaporožje 9, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.

Celjani izgubili po izteku tekme