Humanitarna rokometna tekma  bo v torek v športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Humanitarna rokometna tekma bo v torek v športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO

V boj se kluba podajata za dober namen in v podporo Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Posebna tekma med ekipama državnih prvakov ne šteje za nobenega izmed pokalnih naslovov, šteje pa predvsem tistim z diagnozo rak in njihovim svojcem. Vstopnina na dobrodelno tekmo je tudi posebna: nekdanji tolarski bankovci, ki jih v združenju Europa Donna Slovenija zbirajo za program Roza. Če pa stare valute ne najdete, bo dovolj tudi dobra volja ali kakšen evrski kovanec.
Vsi obiskovalci tekme bodo na pustni torek za športno navijanje nagrajeni z brezplačnim krofom. Tekma poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Veseli smo podpore športnikov in športnih klubov pri ozaveščanju o raku, saj lahko na ta način dosežemo ljudi, ki jih sicer mogoče ne bi. To so športnice in športniki, strokovni sodelavci v klubih, ljubitelji športa, navijači, gledalci in vsi ti imajo mame, žene, sestre, babice in prijateljice, ki jih lahko doleti ta bolezen. Poleg tega je vrhunski šport tudi promocija gibanja, rekreacije, prav zdrav način življenja, redna telesna dejavnost in ustrezna telesna teža pa so pomembni dejavniki preventive pred vsemi kroničnimi boleznimi, ne samo rakom. Hvala dekletom in fantom iz rokometnih klubov Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško za to lepo potezo. Vabljeni na to edinstveno rokometno tekmo za dober namen, s katero končujemo akcijo Napolni nas z upanjem Stari tolarji za nove začetke,” je povedala Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija.

"Športniki vedno radi sodelujemo na tekmah z dobrodelno noto in smo ponosni, da lahko vsem ljubiteljem športa ponudimo nekaj več, sami pa lahko nastopimo sproščeni in uživamo v igri, ki jo vsi obožujemo. V veliko čast mi je, da lahko skupaj z najboljšim moškim rokometnim klubom pri nas stopimo skupaj in naredimo nekaj velikega. Seveda so najpomembnejši vsi navijači in podporniki, ki bodo prišli uživat ob igri dveh najboljših klubov, zraven pa bomo vsi skupaj naredili še nekaj dobrodelnega. Velika zasluga za to, da lahko stopimo skupaj, gre seveda našemu generalnemu pokrovitelju Mercatorju, ki se je podpisal pod to izjemno akcijo, in dobrodelni organizaciji Europa Donna, ki že več kot dve desetletji opravlja izjemno delo. Vabljeni vsi navijači, da stopimo skupaj in pokažemo, da znamo sodelovati, ko je to najbolj potrebno!" je povedala kapetanka Krima Miša Marinček Ribežl.

Veseli smo, da lahko sodelujemo pri takšnih akcijah. V Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. Klub z veseljem podpira organizacije, ki ustvarjajo boljši svet, igralci pa smo tisti, ki to navdušeno podpiramo, zato se že veselimo te posebne priložnosti, ko se bomo lahko pomerili z našimi kolegicami iz Krima. Skupaj z Mercatorjem bomo tako pomagali Europi Donni, ki že več kot 20 let opravlja izjemno delo. Verjamem, da jim bomo s takšno posebno športno prireditvijo pri uresničevanju poslanstva vsaj malce pomagali, predvsem pa bodo seveda pomagali vsi ljubitelji športa in takšnih prireditev, ki bodo prišli v dvorano, zato jih vabim v čim večjem številu," je povedal kapetan Celja David Razgor.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško letos že drugo sezono zapored podpira dejavnosti združenja Europa Donna. Tudi v tej sezoni so nastopali v dresih rožnate barve, najdejavneje v rožnatem oktobru, mesecu ozaveščanja o raku dojk. Izvedli pa so tudi dobrodelno dražbo originalnih podpisanih rožnatih dresov pretekle sezone, izkupiček pa bo v celoti namenjen Europi Donni. Njihovim prizadevanjem so se v lanskem oktobru pridružila tudi dekleta Krima, ki so na eni izmed oktobrskih tekem opozarjala na pomen boja proti raku na dojk.