Slovenska ženska rokometna reprezentanca je začela priprave na kvalifikacijski tekmi za preboj na svetovno prvenstvo. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je začela priprave na kvalifikacijski tekmi za preboj na svetovno prvenstvo. Foto: TV SLO, zajem zaslona

V ljubljanskem hotelu Austria Trend so izmed vabljenih igralk na uvodnem snidenju manjkale vratarka Branka Zec in dvojec kluba iz Bukarešte, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, ki se bodo pripravam pridružile v ponedeljek zvečer oziroma v torek zjutraj.

Na zboru se je izbrana vrsta takoj soprijela z novo realnostjo. Hitri test na koronavirus je ob prihodu na priprave vrnil pozitivno vrednost pri Nini Zulič. Organizatorko igre je reprezentančna zdravniška služba poslala v samoizolacijo, ob tem pa jo čaka PCR-test, ki bo dal končni odgovor o morebitni okuženosti.

Zdravniška služba je v samoizolacijo poslala tudi vratarko Amro Pandžić, njeno klubsko soigralko v Turčiji, pri kateri je hiter test sicer vrnil negativno vrednost, a bo pred priključitvijo drugim dekletom preventivno opravila PCR-testiranje.

Rokometašice začele priprave na tekmi z Islandijo pod vodstvom Adžića

"Priprave ne začenjamo v polni zasedbi, zato prvi trening še ne bo vezan na taktične zamisli proti Islandiji, temveč bolj spoznavanju z igralkami. Po nedeljski klubski tekmi v Moskvi Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie še potujeta v Slovenijo, zaradi obveznosti se nam bo v torek zjutraj pridružila Branka Zec. S torkom se bomo začeli ozirati proti kvalifikacijskima obračunoma in teh nekaj treningov skušali izkoristiti za čim boljšo pripravo. Ne glede na vse verjamem, da bo vse v najlepšem redu in da bomo delo opravili po pričakovanjih," je dejal selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić.

Adžić se zaveda odgovornosti: "Zdi se mi, da so igralke sposobne veliko doseči. Razvijamo značaj in prepoznavnost slovenske reprezentance, konkurenčni želimo biti vsem reprezentancam v Evropi."

Kapetanka Ana Gros pozitivno ocenjuje spremembo na selektorskem položaju: "Gotovo bo prinesel določene spremembe in tudi pozitivno energijo."

Med tistimi, ki so dobre volje prišle na zbor, je bila tudi Tjaša Stanko: "Kot vedno, sem se tudi tokrat izjemno veselila zbora, tudi zato, da se znova vidimo z reprezentančnimi soigralkami. Cilji ne glede na spremembe ostajajo isti, želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo. S tem dosežkom bo lažje graditi tudi v prihodnje, ko nas čaka domače evropsko prvenstvo.

Reprezentanca bo celotne priprave opravila v prestolnici. Trenirala bo v dvorani na Kodeljevem, kjer jo v soboto ob 17.30 čaka tudi prvi polčas kvalifikacijskega dvoboja z Islandkami. Prenos bo na TV SLO 2.

Ana Gros: Domače evropsko prvenstvo 2022 bo vrhunec za nas

Seznam slovenske ženske rokometne reprezentance:
Ana Abina (Krka), Ema Abina (Krim Mercator), Aneja Beganović (Podravka Vegeta/Hrv), Živa Čopi (Krka), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Tija Gomilar Zickero (Krim Mercator), Ana Gros (Brest/Fra), Manca Jurič (Krim Mercator), Manca Kogovšek (Litija), Nina Kovšca (Mlinotest Ajdovščina), Karin Kuralt (Olimpija), Barbara Lazović (Bukarešta/Rom), Nataša Ljepoja (Krim Mercator), Erin Novak (Krka), Elizabeth Omoregie (Bukarešta/Rom), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi/Tur), Tjaša Stanko (Metz/Fra), Maja Svetik (Krim Mercator), Maja Vojnovič (Krim Mercator), Branka Zec (Waiblingen/Nem), Nina Zulič (Kastamonu Belediyesi/Tur), selektor: Dragan Adžić