Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com

V bloku pa žal ne more računati na nekaj visokih igralcev. Od igralcev, ki jih je selektor vpoklical za tekmo s Švico, je moral zaradi poškodb črtati s seznama Boruta Mačkovška, Miho Zarabca in Gašperja Marguča. Tisti, ki se od nedelje pripravljajo v Izoli in Kopru, bodo za tekmo nared, čeprav imajo vsi kakšno mikropoškodbo, je danes pojasnil Zorman.

Zaradi odsotnosti Mačkovška in Mateja Gabra je v ekipi malo visokih igralcev, ki bi lahko preprečevali strele švicarskim zunanjim igralcem. "Nimamo kaj veliko sestavljati. Kar imamo, imamo in to bomo postavili na igrišče," je Zorman odgovoril na vprašanje, kdo bo igral.

O taktičnem pristopu proti sicer na papirju slabšim Švicarjem ni želel veliko govoriti. "S tem se ukvarjamo vsak dan. Imamo še 24 ur časa do tekme."

Blaž Blagotinšek. Foto: EPA
Blaž Blagotinšek. Foto: EPA

Blagotinšek bo nosil največje breme v obrambi
Blaž Blagotinšek, ki bo predvidoma nosil največje breme v srcu slovenske obrambe, kljub vsemu meni, da je ekipa pripravljena. "So tudi novi igralci, ni bilo veliko treninga, ampak večinoma smo že dalj časa skupaj in se poznamo." "V napadu bomo morali biti mirni, da ne bo tehničnih napak in protinapadov, ker Švicarji gojijo kar hiter rokomet," je opozoril Zorman. V hitri igri bo to, da bo Slovenija morala igrati z nižjo postavo, prednost, je dodal.

Ferlin opozoril na Zehnderja in Rubina
Tudi vratar Klemen Ferlin je posvaril, da Slovenci ne smejo dopustiti protinapadov in lahkih zadetkov, ampak morajo poskušati sami na tak način kaznovati tekmece. Opozoril je na nevarne strele srednjega zunanjega igralca Manuela Zehnderja z vseh položajev. Med igralci, ki jih bodo morali zaustaviti, je izpostavil še levega zunanjega Lennyja Rubina.

Motivacija ne bo težava, čeprav so ob koncu klubske sezone že utrujeni, zagotavljajo tako trener kot igralci. "Če svetovno prvenstvo ni motiv, se nimamo kaj pogovarjati o športnikih," je dejal Zorman. Ferlin je poudaril, da je za reprezentanco treba dati vse.

Prva tekma med Slovenijo in Švico bo v Kopru v četrtek ob 18.00. Povratna tekma sledi v nedeljo ob 16.00 v Winterthurju. Boljša ekipa se bo uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo januarja 2025 na Norveškem, Danskem in Hrvaškem.

Zormana pred tekmo proti Švici v Kopru najbolj skrbi obramba

Kvalifikacije za SP 2025, drugi del

Prva tekma, četrtek ob 18.00 (Koper):
SLOVENIJA – ŠVICA

Povratna tekma bo v nedeljo ob 16.00 v Winterthurju.

Prenos obeh tekem bo na TV SLO 2 in MMC-ju!

Zmagovalec se uvrsti na SP, ki bo od 14. januarja do 2. februarja na Hrvaškem, Danskem in Norveškem.