Uroš Zorman. Foto: Reuters
Uroš Zorman. Foto: Reuters

Slovenski rokometaši so se v nedeljo v Granollersu v Kataloniji veselili uvrstitve na olimpijske igre v Parizu, pot do vozovnice za udeležbo na poletnem vrhuncu leta pa ni bila lahka.

"Pritisk smo si naložili sami. Poznate me in veste, da hočem biti v vsem najboljši. Ni bilo preprosto. Zaradi lastnega pritiska nismo bili čisto pravi. Nabiralo se je in na tekmi proti Španiji se je malce sesulo. Ampak fantje so pokazali, da smo karakterna ekipa. Rutinirano smo odigrali zadnje srečanje proti Bahrajnu in nam je uspelo. Dokazali smo, da spadamo med svetovno elito," je povedal Zorman.

V izjavi za TV Slovenija je bil zelo iskriv: "Ne zavedamo se še, kaj nam je uspelo. Ko se pogovarjam z ljudmi, imam občutek, da dojemajo to, kot da bi se uvrstili na neki turnir pri Zidanem Mostu."

Hkrati je razkril, da iz zveze ni bilo pritiska, da se mora reprezentanca uvrstiti na olimpijski turnir.

Zorman je selektor dobri dve leti. Na lanskem svetovnem prvenstvu je izbrana vrsta zasedla deseto mesto, letos na evropskem prvenstvu je bila šesta, zdaj se je četrtič uvrstila na OI.

"Najpomembnejši so igralci, ponosen pa sem tudi na svoje sodelavce, brez njih bi bilo moje delo nično. Vedeli smo, da igralci niso čez noč pozabili igrati rokometa in to tudi dokazujejo," je sklenil Zorman.

Na RZS-ju so podpisali tudi novo pokroviteljsko pogodbo z naftno-plinsko družbo MOL in pripravili okroglo mizo o priložnostih za marketinško-medijski razvoj slovenskega rokometa.

Zorman: Ne zavedamo se še, kot bi se uvrstili na turnir pri Zidanem Mostu